Zrenjanin- Grad Zrenjanin i Bokserski savez Srbije pokrenuli su inicijaticijativu da hala “Medison” ponese ime proslavljenog zrenjaninskog boksera Zvonka Vujina.

Tim povodom gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sastao se danas u svom kabinetu sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom i legendama jugoslovenskog i srpskog boksa Dragomirom Vujkovićem i Mirkom Puzovićem. Prijemu su prisustvovali i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković, kao i proslavljeni bokser Milan Piperski, selektor reprezentacije Srbije.

 

Oni su pre prijema obišli grob Zvonka Vujina, a povodom jučerašnje godišnjice smrti.

 

Zahvaljujući gradonačelniku na prijemu Borovčanin je podsetio da je Vujin prvi Srbin, osvajač olimpijske medalje.

– Predali smo inicijativu da hala ponese ime „Zvonko Vujin“ i da naredne godine organizujemo prvi u nizu međunarodni bokserski turnir “Memorijal Zvonko Vujin”, to je nešto što je Vujin zaslužio i što će svakako doprineti daljem razvoju srpskog boksa- rekao je Borovčanin.

Kazao je i da je titula Zrenjanina kao Grada sporta za 2021. godinu izuzteno značajna i da će doneti mnogo, ne samo Zrenjaninu, već i da će i Srbiju ponovo staviti na sportsku mapu Evrope.

 

 

Gradonačelnik Salapura kazao je da je pomenuta inicijativa samo jedna od zajedničkih inicijativa Grada Zrenjanina i Bokserskog saveza Srbije, kao i da su podršku tome pružili i zrenjaninski sportisti, a da će u pogledu unapređenja sporta u našem gradu ta saradnja biti još bolja – konkretno kada je unapređenje bokserskog sporta u pitanju.

 

 

– Zasluge Zvonka Vujina u zrenjaninskom sportu, ali ne samo zrenjaninskom, upisane su zlatnim slovima, a na nama jeste da gajimo kulturu sećanja na Zvonka Vujina, njegova dela i medalje, ali pre svega na lik i delo običnog čoveka koji je živeo u svom gradu, koji je živeo za svoj grad i koji se takmičio u jednom bokserskom klubu, u gradu Zrenjaninu – rekao je gradonačelnik.

 

 

Govoreći o delu inicijative koja se odnosi na održavanje Memorijalnog turnira Zvonko Vujin, rekao je da će Grad Zrenjanin u saradnji sa Bokserskim savezom i bokserskim klubovima u našem gradu podržati tu inicijativu i da će to takmičenje biti uvršteno u program obeležavanja titule Zrenjanina kao Evropskog grada sporta 2021. Godine.

 

 

– Nadamo se da ćemo imati i naslednike ovde prisutnih legendi, kao i našeg Zvonka Vujina – rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.

Zvonimir Zvonko Vujin olimpijac, reprezentativac nekadašnje Jugoslavije i najbolji bokser grada Zrenjanina i Banata preminuo je prošle godine u 76. godini.

Izvor: www.zrenjanin.rs