Sport- Nakon prvog dela sezone fudbaleri i uprava Radničkog ne kriju zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, šestom pozicijom na tabeli sa igračkim kadrom koji je isključivo ponikao u našoj sredini i prve fudbalske korake načinio u Zrenjaninu i okolini. Crveno crni upisali su 9 pobeda, 4 remija i 6 poraza i imali  ubedljivo najmlađu ekipu ne samo u ligi već i u klupskoj istoriji.

 

Na slikama:Gajilović i Ćušić uveliko u prvoj postavi.

„Istakao bih jednu veoma važnu činjenicu vezanu za naš klub i ovu sezonu, a to je da je čak 18 mladih igrača iz omladinskog pogona  debitovalo ove sezone. Treba pohvaliti ove mlade igrače 2002. godište, među njima Gajilovića, Ćušića, Bajata i Kozlovačkog koji su uveliko u prvom timu. Tu su i godinu mlađi Bačko, Sarić, Zemunski, Mijatović i Padejski koji su upisali nastupe u srpskoj ligi, a najviše nas raduje nastup najmlađih igrača rođenih 2004. godine: Janjatovića, Krstića, Vukoja i Pavlova koji su zajedno sa sa svim mladim igračima naš zalog za budućnost zrenjaninskog fudbala“- rekao je Darko Tošić sportski direktor Radničkog.

Trener Predrag Kandić sa ekipom

“ Sa nosiocima ekipe smo razgovarali i najviše raduje  činjenica da će ekipa  ostati na okupu, a priključiće se još dva, tri igrača. Među njima je i Petar Bogdanović koji je od skoro sa nama i već je nastupao na stadionu kraj „Skrobare“. Teško je bilo voditi klub u doba pandemije, ali smo zajedno sa lokalnom samoupravom uspeli da finansijski izguramo ovaj deo sezone i nadam se da ćemo ovim putem nastaviti zajedničkim snagama. Što se tiče stručnog štaba sve ostaje kao i prethodnih godina, jer smo veoma zadovoljni Predragom Kandićem koji je sa nama četiri sezone  i zajedno sa svojim saradnicima maksimalno  je posvećen radu sa prvom ekipom. Svi očekujemo da što pre izađemo iz ove krize i da najzad stvorimo uslove da napadnemo viši rang, jer ovaj grad to itekako zaslužuje. Već sredinom januara kreću pripreme, koje ćemo većinom odraditi u balonu koji ima prvoligaške uslove za vrhunski trening.“- dodao je Tošić.

Pogledajte statistiku i evidenciju nastupa igrača za jesenji deo sezone 2020/2021: