Grad Zrenjanin odlučio je da nastavi s podrškom zakupcima poslovnog prostora u javnoj svojini grada, tako što će im mesečne zakupnine za januar, februar i mart 2021. godine biti umanjene od 20 do 50 odsto, u zavisnosti od delatnosti kojom se bave.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da je Grad Zrenjanin i ovoga puta izašao u susret preduzetnicima, da je svestan situacije u kojoj su se našli, ne svojom krivicom, i da je ova mera doneta kako bi svi nastavili da rade, makar i u smanjenom obimu.
– Nadamo se i verujemo da se bližimo kraju ovog specifično i veoma nepovoljnog perioda u poslovanju za mnoge kategorije preduzetnika, i da će mere koje smo doneli doprineti da lakše prebrode ekonomsku krizu, bez zatvaranja svojih lokala – prokomentarisao je gradonačelnik ovu odluku.

Podsećamo, Grad Zrenjanin pomogao je zakupcima poslovnog prostora i tokom prethodne godine, kada je u periodu proglašenog vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije zakupnina umanjena od 50 do 90 procenata, a onim zakupcima koji su morali da zatvore svoje lokale zakupnina nije naplaćivana. Delom su zakupci oslobođeni plaćanja i tokom poslednjeg tromesečja 2020. godine – u oktobru, novembru i decembru. U Gradskoj stambenoj agenciji ističu da su sve ove mere naišle na dobar odjek među zakupcima poslovnog prostora i da su mnogima pomogle da opstanu u uslovima otežanog poslovanja.

Izvor: zrenjanin.rs