Foto:arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno, a deset lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 180.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 19 učesnika u saobraćaju i izdato je 137 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 9 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača – ostala isključenja i 4 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila zbog tehničke neispravnosti i 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.