Foto:arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga, dve nezgode sa nastradalim licima i dve sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a tri lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 485.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropisne radnje vozilom – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve i nedržanja potrebnog odstojanja i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 53 učesnika u saobraćaju i izdata su 154 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 22 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 5 vozača – ostala isključenja i 16 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 6 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 4 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.