Jelenin suprug zajedno sa svojim prijateljima i rodbinom pružio je podršku pred važne mečeve za plasman na Olimpijske igre

Sport- Rukometašice Srbije, u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, zajedno sa selektorom Ljubomirom Obradovićem vrše poslednje pripreme pred odlučujuće mečeve za plasman na Olimpijske Igre koje će se održati u Tokiju.

Naše reprezentativke, zajedno sa našom proslavljenom rukometašicom i sugrađankom Jelenom Lavko, u četvrtak kreću put mađarskog  Đera, gde ih u petak  čeka prvi rival na kvalifikacionom turniru, aktuelni olimpijski šampion Rusija (20 časova), dok će već u subotu igrati protiv Mađarske od 17:30 časova.

Jelena Lavko, pred ove tri veoma važne utakmice u njenoj uspešnoj karijeri, pokušaće da zajedno sa svojim saigračicama izbori karte za Olimpijadu.

Jelena Lavko sa saigračicama iz reprezentacije.

Da li ste  trenažno i taktički dobro spremne  za Ruskinje i kakva je atmosfera u našem taboru?

Svi smo na okupu od ponedeljka uveče i svaki dan se pripremamo kroz treninge i video analize. Atmosfera u ekipi je sjajna, sve devojke su pozitivne i motivisane za predstojeće utakmice u Đeru.

Dodatni motiv vam nije potreban, dovoljno je reći da se od 1988. godine nismo izborili za Olimpijske igre?

Baš tako kao što ste rekli, od 1988. se nismo pojavili na OI. Ovo bi nam bio istorijski uspeh posle toliko dugo godina ako bi se plasirali.

Imate težak raspored u prve dve utakmice koje inače igrate za manje od 24 časa?

Da težak je raspored prvo Rusija pa Mađarska, ali svakako nikom nije lako bilo ko da je protivnik. Mi treba da se skoncentrišemo na nas i našu igru i to da prilagodimo prvo Ruskinjama pa Mađaricama. Na kraju se iskreno nadam da ce rezultat biti u našu korist.