Ponuda first minute agencije Barcine Tours koja se ne odbija. Obiđite Sarajave, Skoplje ili ETNO selo Stanišići po veoma pristupačnim cenama. 

Pogledajte plan i program putovanja:

Sarajevo – Duh zapada i istoka

 

Program putovanja:

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i trgovinski centar, glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i sedište Sarajevskog kantona. Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište reke Bosne, sa popularnim izletištem Sarajlija, Vrelom Bosne. Oko grada su olimpijske planine: Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Trebević, koji su posebno tokom zimskih meseci omiljena izletišta Sarajlija, ali privlače sve više i turiste iz celoga sveta. Univerzitet u Sarajevu i ostale visokoškolske ustanove koje se tu nalaze učinile su ovaj grad jednim od najvećih univerzitetskih centara u celoj regiji jugoistočne Evrope. Osim toga, kulturološki značaj mu daje prisustvo nekoliko muzeja, pozorišnih kuća i drugih kulturnih institucija. U Sarajevu se organizuju i brojni festivali meĎu kojima je najpoznatiji letnji kulturni festival “Baščaršijske noći”. Sarajevo je grad koji uči ljude uživanju jer ovde se živi daleko laganijim tempom nego u mnogim Evropskim gradovima.

1. Dan PETAK

Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta oko 23h, nastavak vožnje ka Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu. Noćna vožnja autobusom kroz Srbiju ka Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. Dan SUBOTA

Dolazak u Sarajevo u prepodnevnim satima, razgledanje grada sa vodičem: mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most, pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija. Slobodno vreme za razgledanje i kupovinu. Fakultativni odlazak na Vrela Bosne. Povratak u večernjim satima oko 20:00h. Dolazak na mesto polaska oko ponoći.

TERMINI PUTOVANJA:

26.03.2021.-27.03.2021. – polazak iz Zrenjanina i Beograda
02.04.2021.-03.04.2021. – polazak iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice i Šapca
16.04.2021.-17.04.2021. – polazak iz Zrenjanina, Beograda, Sremske Mitrovice i Šapca
23.04.2021.-24.04.2021.

Cena aranžamana iz:

Beograda i Novog Sada 20€ po osobi
Sremske Mitrovice, Šapca i Zrenjanina 15€ po osobi.

Cena aranžmana uključuje:

Autobuski prevoz

• prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
• usluge turističkog pratioca grupe tokom putovanja,
• agencijske usluge

Cene aranžmana ne sadrži:

• obavezno COVID osiguranje
• Individualne troškove
• Fakultativni izlet: – Vrela Bosne – 5 eura (sa uračunatom ulaznicom i za minimum 30 putnika)

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom rezervacije, ostatak 30 dana pre polaska.

ETNO SELO RADIŠIĆI

 

Jednodnevni izlet

Cena po osobi: 1100 dinara

Program putovanja:

Sastanak putnika iz Novog Sada kod Železničke stanice (Lokomotive) u 06.45.  Vožnja preko Sremske Mitrovice i Šapca i stajanje radi prikupljanja ostalih putnika i vožnja ka graničnom prelazu. Dolazak u manastir Tavna, koji se nalazi u neposrednoj blizini Bijeljine.

Manastir je smešten u živopisnom kraju, gde se susreću planina Majevica i semberska ravnica.  Sam nastanak  manastira pripisuje se vremenu Nemanjića – odnosno, kralju Dragutinu, koje je bio poznat po imenu sremski kralj i koji je vladao ovim krajevima. Po predanju,  manastir Tavnu podigli su Dragutinovi sinovi Vladimir i Uroš.

Nakon obilaska manastira, predviđen je odlazak u Bijeljinu i kraća šetnja i upoznavanje centra grada. Sledi  nastavak putovanja do etno sela “Stanišići”. Etno selo je osnovano 2003. godine, prema želji i zamisli Borisa Stanišića. Boris je godinama putovao po selima Bosne i tragao za autentičnim predmetima i kućama koje kreiraju predstavu o jednom vremenu i načinu života. Rezultat toga je jedinstveno etno selo na ulasku u Bijeljinu – planinsko selo usred semberske ravnice. Slobodno vreme u etno selu.

Polazak za Srbiju. Povratak na mesto polaska u večernjim satima. Kraj programa.

Cena aranžmana uključuje:

Autobuski prevoz

• prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema) i
• posetu etno selu Stanišići, Bijeljine, manastira Tavna;
• usluge turističkog pratioca grupe;
• troškove organizacije putovanja.

Cena aranžmana ne uključuje:

• individualne troškove putnika
• COVID osiguranje

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom rezervacije, ostatak 30 dana pre polaska.

Skoplje izlet iz Beograda, Niša i Leskovca

Program putovanja:

Beograd – Niš – Leskovac

Polazak autobusa u ranim jutarnjim časovima iz Beograda oko 04h. Vožnja autoputem do Niša i Leskovca i pauze radi odmora i ulaska ostalih putnika. Vožnja ka  Skoplju sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Dolazak u Skoplje oko 11h.

Obilazak grada sa vodičem na srpskom jeziku:

Tvrdjava Kale – na najvišoj tački grada, brdu Samoliovo, ponosno se uzdiže i odavde se pruža predivan pogled na grad i reku Vardar. Prolazeći kroz park dolazimo do ulaza u tvrđavu. Nasuprot kapiji proteže se interesantan put  koji vodi do muzeja savremene umetnosti. Najstariji deo tvrđave sačuvan je u unutrašnjosti. Tokom panoramskog obilaska videćemo i Muzej grada – nekadašnja železnička stanica koju krasi masivan sat koji pokazuje uvek jedno te isto vreme 05:17h, vreme kada se zadesio veliki zemljitres i sat je prestao da kuca. U  nastavku obilazimo spomen kucu Majke Tereze, podignutu povodom 100 godina od rođenja Majke Tereze. Ovaj inzvaredni retro – futurisički spomenik je  jedinstvena crkava koju možete videti u Makedoniji. Unutar zgrade smešten je mali muzej, na drugom spratu je kapelica sa staklenim zidovima izrađenim  posebnom tehnikom, filingran, stari i tradicionalni zanat Skoplja. Siluete golubova napravljene u filigranu simbolizuju mir i napraveljeni su kao poklon Majke  Tereze. Kuća se nalazi na mestu gde je ranije bila mala crkva gde je Majka Tereza krštena, ploča na uglu obeležava mesto gde je došla na svet. Kapija  Makedonije – trijumfalni luk smešten na trgu Pela koji svojim izgledom podseća na Trijumfalnu kapiju u Parizu. Luk je posvećen dvadest godina makedonske  nezavisnosti. Reljefna površina prikazuje prizore iz makedonske istorije. Uz samu kapiju nalazi se prodavnica suvenira. Moguće je popeti se liftom na sam vrh i  navodno je ovaj prostor predviđen za venčanja. Prolaskom kroz kapiju dolazimo do trga Makedonija kojim dominira statua vojnik na konju, čuvena statua  Aleksandra Makedonskog na konju okružena fontanama smeštena na samom centralnom trgu. Ovaj trg je dom brojnim kafićima i restoranima, hotelima i  predstavlja popularno središte okupljanja meštana i turista a posebno u večernjim satima kada grad poprima neki novi sjaj. Ovde se nalazi i crkva Klement  Ohridski. Odavde preko čuvenog kamenog mosta prelazimo u stari deo grada. Kameni most sagrađen u VI veku od strane vizantijskog cara Justinijana. Još  od tada predstavljao je simbol grada i mnogi vladari su pokušavali da na njemu ostave svoj trag. Stari deo grada krasi nekoliko muzeja, a najlepši je Arheološki muzej, izgrađen u baroknom stilu.

Pored kamenog mosta, glavni grad Makedonije krasi nekoliko mostova: Most civilizacije, dekorisan je skulpturama najbitnijih istorijskih ličnosti  Makedonije; Most umetnosti koji krasi skulptura Tošeta Poreskog, tragično stradalog muzičara. U nastavku Kamenog mosta dolazi se do gradske Čaršije,  stari grad na brežuljku koja prikazuje bogatu otomansku prošlost. Ova čaršija predstavlja najveću čaršiju na Balkanu pored one u Istanbulu. Lavirint uskih ulica ukrašenih džamijama, zanatskim radnjama i mestima za odličan noćni život.

Bazar –mesto gde se trgovalo najcenjenijom robom poput svile, nakita, začina i  parfemima. Tokom godina dosta je razoren i danas su ostali samo ostaci, nekoliko ulica gde su smeštene male prodavnice. Ovde možete videti veliki broj hanova  i turskih kupatila, poput Duat Pašin amam i Ćifte amam. Danas su ova dva amama izložbeni prostori u okviru Nacionalne galerije. Svoje mesto ovde imaju i  džamije i čuvena crkva Svetog spasa, mali manastir ukopan u zemlju. Nakon obilaska grada slobodno vreme do polaska za Srbiju. Nakon slobodnog vremena polazak za Srbiju u 18h. Dolazak u Leskovac i Niš oko 23h, u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

 

Cena aranžmana iz Beograda: 15€ po osobi

Cena aranžmana iz Niša i Leskovca: 12€ po osobi

Cena aranžmana obuhvata:

Autobuski prevoz

  • Autobuski prevoz na relacijama prema program,
  • Usluge pratioca grupe za vreme izleta

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • Individualne troškove putnika
  • Covid osiguranje
  • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje u agenciji

– 30% prilikom rezervacije, ostatak 30 dana pre polaska.

Rezervišite vaše putovanje još danas u poslovnici u Zrenjaninu na broj 023/315 5 315, ili dođite lično na adresu Svetozara Markovića broj 2 (pešačka zona).