Na teritoriji opštine Sečanj, prema službenoj evidenciji Doma zdravlja, protiv virusa COVID-19 vakcinisano je 2.374 stanovnika od prijavljenih 2468.

„Imunizacija u našoj opštini se aktivno sprovodi od prijema prvih doza. Osoblje je obučeno, dobro organizovano, protokol se poštuje. Do sada smo vakcinisali gotovo dve i po hiljade stanovnika. Počeli smo i sa postupkom revakcinacije. Uz poštovanje epidemioloških mera, bez gužvi i čekanja, gotovo smo došli do poravnanja broja prijavljenih i vakcinisanih. Trudićemo se da tako i nastavimo“,  rekla je Jasmina Šešlija direktorica Doma zdravlja Sečanj.

Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović pohvalio je organizaciju procesa vakcinacije i profesionalizam zaposlenih u Domu zdravlja i izrazio zadovoljstvo što su građani svojim prijavljivanjem pokazali odgovornost.

„Samo čovek koji je odgovoran prema sebi, može biti predan i odgovoran u odnosima s drugima. Ponosan sam zbog svojih stanovnika jer su postupcima pokazali kolektivnu brigu. A to je ono što nam dugo nedostaje – kolektivni duh i odgovornost“, rekao je Rađenović.

 

Izvor: www.jasatomic.org