Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a dva lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 165.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, nepropisne radnje vozilom – jedna i neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 38 učesnika u saobraćaju i izdata su 152 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 21 vozač, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 4 vozača – ostala isključenja i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 3 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.