4 saobraćajne nezgode – jedna osoba teže povređena i pet lakše

Foto:arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a pet lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 410.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – jedna i nepropisne radnje vozilom – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 74 učesnika u saobraćaju i izdata su 182 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 24 vozač, od toga, 6 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača – ostala isključenja i 15 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 12 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 5 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 5 vozila zbog tehničke neispravnosti.

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap