Sport- U banatskom derbiju fudbaleri Radničkog pobedom nad ekipom Vršca ostavrili su 14. pobedu u sezoni  i sada zauzimaju sedmu poziciju na tabeli Srpske lige grupa „Vojvodina“.

Prvi su zapretili domaći u 3. minutu, kada je Vukoje sa ivice šesnaesterca uputio precizan šut, ali je golman gostiju Viciknez odlično intervenisao. U 12. minutu Kovačević, takođe sa ivice šesnaesterca upućuje snažan šut, ali golman gostiju opet je bio na visini zadatka. Gosti iz Vršca mogli su do gola u 32. minutu, ali ih je u tome sprečila stativa, koju je nakon šuta  pogodio Stojanović. Radnički je u 36. minutu, nakon odličnog centaršuta Bačvanskog iz kornera, preko Sarića mogao do vođstva, ali je lopta nakon udarca glavom  završila tik iznad gola.

Mladi Marković, nakon odličnog šuta sa 18. metara, pogađa desni ugao golmana Vrščana za vođstvo domaćih od 1:0. Prednost udvostručuje Kovačević u 56. minutu, kada je nakon preciznog centaršuta Turkulja, glavom pogodio mrežu gostiju. Gosti su u 64. minutu mogli do gola, ali je lopta nakon udarca Kačarevića, na sreću domaćih, pogodila prečku. Igrač gostiju Grek u 71. minutu za postže gol za ispostaviće se konačnih 2:1 za Radnički.

Mladi Marko Kovačević  pogotkom na današnjoj utakmici vodeći je strelac Srpske lige sa trenutno 19. postignutih golova.

Foto:Strelac prvog gola Marković Blagoje

Rezultate i tabelu Srpske lige grupa „Vojvodina“ možete pogledati na našem portalu pod rubrikom KLIK-SRBIJASPORT REZULTATI

FK Radnički Zrenjanin: Bačko, Kvrgić, Marković, Janjatović, Sarić, Vukoje, Kovačević, Bačvanski, Gajilović, Krtin i Turkulj. Zamneici igrača: matković, Mihajlović, Zemunski, Pavlov, Jankov i Pavković.

OFK Vršac: Viciknez, Blagojević, Grek, Lazevski, Milovanović, Stojadinović, Babić, Vranić, Kačarević, Osmanović i Sarajlin. Zamenici igrača: Pavlović, Blažu, Glavinić, Radibratović i Stojković.