Zrenjanin- Obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije u okviru programa redovnog održavanja počelo je prošle nedelje, saopšteno je iz zrenjaninskog Javnog preduzeća za urbanizam. Radove izvodi preduzeće “Boja” iz Sombora.

U narednih mesec dana, horizontalna saobraćajna signalizacija obnavljaće se na opštinskim putevima, na opštinskim putevima koji prolaze kroz ulice u gradu i naseljenim mestima. Aktivnosti na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji sprovode se svakodnevno, a plan radova radi se zajedno sa izvođačem, u skladu sa potrebama na terenu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obeležavaće se i pešački prelazi i signalizacija u zoni škola.

Iz Javnog preduzeća za urbanizam apeluju na vozače da u zoni radova na horizontalnoj saobraćajnoj signalizaciji poštuju propise, ne uklanjaju čunjeve, pokušaju da ne gaze po sveže obojenim linijama i imaju malo više strpljenja.

Prethodne godine, zbog problema u postupku javne nabavke za ovu vrstu usluga, došlo je do zastoja u obeležavanju horizontalne signalizacije i ona je u velikoj meri izgubila funkciju. Sada su u toku radovi kojima će se saobraćajna signalizacija dovesti u red, a ugovor sa somborskim preduzećem zaključen je do kraja ove godine.