Prolećno uređenje najpopularnijih gradskih izletišta, motela “Šumica”, “Peskare” i Tise kod Žabaljskog mosta, počelo je ovih dana i na terenu su ekipe JKP “Čistoća i zelenilo” koje obavljaju sve neophodne aktivnosti kako bi se na tim prostorima mogli okupljati naši sugrađani. Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac obišao je danas izletište “Motel” i rekao da Grad Zrenjanin prati sve mere koje propisuje krizni štab na republičkom nivou i da se svi nadamo da će brojke koje se tiču zaraženih koronavirusom nastaviti da padaju.

 


– Vakcinacija se u Zrenjaninu odvija odličnim tempom, preko 35 hiljada naših sugrađana se vakcinisalo što prvom dozom, ili su revakcinisani, verujem da će iz toga proisteći mogućnost da se ipak družimo, ali i nezavisno od toga, mi uređujemo naša izletišta. Krenuli smo od “Peskare”, danas se uređuje “Motel”, ali ne samo zbog prvomajskih praznika. Izletišta uređujemo da bi građani mogli da ih posećuju svakodnevno, da se bave sportom, rekreacijom, isto ćemo uraditi i na izletištu Tisa, tako da je grad spreman za ono što nas očekuje u narednom periodu – rekao je Santovac i dodao da se, rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa na pojedinim izletištima, stiču uslovi da grad dodatno ulaže u njihovo uređenje.

– Cilj nam je da nastavimo da ulažemo u izletište “Peskara”, koje je Grad Zrenjanin otkupio od preduzeća GIK “Banat”, jer naši sugrađani rado posećuju i vole to mesto, u samom je gradu, lako se dolazi do njega, a naravno da nam je želja da dođemo u situaciju da možemo da ulažemo i na prostoru “Motela”. Deo ovog zemljišta nije u vlasništvu grada, već u vlasništvu Republike Srbije, s pravom korišćenja “Voda Vojvodine”, ali smo mi, u saglasnosti s Direkcijom za imovinu Republike Srbije i JVP “Vode Vojvodine”, uradili novi predlog parcelacije, mišljenje je dalo i Ministarstvo poljoprivrede, jer je deo zemljišta i poljoprivredno i verujemo da će se taj problem brzo rešiti. Onog trenutka kada ovo izletište bude u vlasništvu Grada Zrenjanina pričaćemo o ulaganjima, a sigurno je da ovo mesto predstavlja pravo bogatstvo našeg grada – istakao je zamenik gradonačelnika nakon današnjeg obilaska izletišta u zrenjaninskoj „Šumici“.