Stanovnici Tomaševca lakše do posla i do njiva

Asfaltirano je pet kilometara puta Tomaševac-Dobrica, koji će olakšati
putovanje stanovnicima ove zrenjaninske mesne zajednice. Radove je obišao zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i razgovarao u Tomaševcu sa izvođačima radova.

– Izgradnjom ovog puta, dužine 11,9 kilometara, ostvaruje se najkraća veza između naselja Tomaševac sa naseljima Samoš, Jarkovac i Dobrica. Kao i bolja veza Ečka – Kovačica. Takođe će svih 1.760 stanovnika Tomaševca imati bržu saobraćajnu vezu sa velikim centrima Zrenjaninom i Vršcem. To će žiteljima Tomaševca omogućiti lakše putovanje do posla, škole, ili odlazak do njiva. Veliki broj naših sugrađana iz ove mesne zajednice, ali i okolnih mesta bavi se
poljoprivredom. Biće obezbeđena i 14 otresišta i veza sa atarskim putevima.
Putevi su jedna od najvažnijih investicija za razvoj Srbije.


Zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Zrenjanin je uvršten u prioritete – rekao je Santovac.

Santovac je napomenuo značaj gradnje lokalnih puteva, lokalne investicijama, novim radnim mestima, i značaj auto-puta Beograd- Zrenjani-Novi Sad za razvoj Zrenjanina.

– U pitanju je investicija koja će promeniti budućnost Vojvodine i Srbije. Zajedno s unapređenjem lokalne putne mreže i njenim povezivanjem s putevima od državnog značaja, Zrenjanin će postati epicentar interesovanja investitora. Nakon izgradnje auto-puta, Fruškogorskog koridora, Zrenjanin će predstavljati centralnu tačku svih putnih koridora. Takođe, imajući i u vidu da imamo najveću industrijske zonu u zemlji, i zahvaljujući podršci predsednika i Vlade Srbije, Zrenjanin ima odlične uslove za dalji ubrzani privredni razvoj – rekao je Santovac.

Put Tomaševac-Dobrica, obuhvata kružni tok kod Tomaševca, most preko kanala
„Nadela“, kružni tok kod Samoša. U Putevima Srbije ističu da se očekuje brži i veći promet putnika i roba i veća bezbednost saobraćaja. Završeno je oko dve trećine radova. Očekuje se da radovi budu gotovi krajem godine.