Zrenjanin- Film „Lihvar“ kriminalistička drama reditelja Nemanje Ćeranića, prikazuje se u Kulturnom centru Zrenjanina u nedelju, 23. i ponedeljak, 24. maja. Projekcije su u Velikoj sali od 18 i 20h.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20h i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

 

 

 

O filmu:

 

Režija: Nemanja Ćeranić

U glavnim ulogama: Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Branko Vidaković, Milica Grujičić, Miloš Milaković

Žanr: Drama, Krimi

Trajanje: 90 minuta

Scenario: Strahinja Madžarević

Direktor fotografije: Dušan Grubin

Producenti: Aljoša Ćeranić

Kompozitor: Dalibor Vrzić

Distribucija: Art Vista

 

 

Sinopsis:

MUNDIR (45) je zelenaš, bivši bokser koji se uvek drži svog kodeksa: niko mu nikada ne ostaje dužan i nikome nije dužan.

Jedan dan u životu zelenaša u malom gradu u Srbiji kome se život okreće naglavačke zbog gluposti u trenutku kada je bio na korak do sna i jedna nesmotrenost ga dovodi u problem sa policijom i kriminalcima.

Mundir uspeva da postigne skoro sve stvari koje je planirao toga dana, ali da li je možda nešto propustio? Da li je ostavio neki trag?

 

 

Politikinu“ Nagradu „Milutin Čolić“ za najbolji film iz domaće produkcije prikazan na ovogodišnjem Festu dobio je  Nemanja Ćeranić za film „Lihvar“.