Mali sajam sporta, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza grada Zrenjanina i uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta i lokalne samouprave, održan je danas u  Zrenjaninu.

.

Na Trgu slobode, kroz više sportskih poligona i štandova  promovisana je bogata sportska ponuda Grada Zrenjanina.

 

Mali sajam sporta svečano je otvorio generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

„Sport je veoma bitan za mlade i putem Malih sajmova sporta želimo da im prezentujemo mogućnosti koje imaju u svojoj opštini. I u ovim vremenima sport ne sme da stane, a sport i rekreacija moraju biti prisutni kod svih“,-  rekao je Marinković.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da   bavljenje sportom ima veliku ulogu u fizičkom razvoju deteta, ali i mentalnom.

„U agendi Zrenjanina, evropskog grada sporta 2021,  jeste i manifestacija poput ove koja promoviše bavljenje sportom i ujedno zdrave navike. Danas smo sa gradskog trga u Evropu i Svet poslali lepu sliku. Idući u susret Olimpijskim igrama možemo da budemo zadovoljni sa blizu 200 sportskih organizacija, preko  10.000 registrovanih aktivnih sportista. Pripremaju se radovi za izvođenje druge faze za rekonstrukciju Gradskog stadiona i ostale sportske infrastrukture“, rekao je Salapura i pozvao decu da učine humano i lepo delo i pozovu drugare i komšije da počnu da se bave sportom.

„Pozovite drugare, sugrađane, komšije, sestre ili braću da se uključe u sport, jer je sport lepa i plemenita stvar. Sport stvara dobre ljude, a dobri ljudi rade dobra dela“, istakao je gradonačelnik.

 

  .

 

Proslavljeni zlatni olimpijci Braća Nikola i Vladimi Grbić sa Momiomr Rnićem.