Zrenjanin- Osmi tradicionalni plivački maraton na otvorenim vodama, koji nosi ime „Trofej Džonija Vajsmilera“, odnosno popularnog holivudskog Tarzana, koji je poreklom iz ravnog Banata, održan je u subotu na jezeru Peskara u Zrenjaninu. Kompanija Gomex se rado odazvala pozivu da podrži ovu zanimljivu sportsku manifestaciju.

Maraton je okupio preko 90 najhrabrijih plivača i plivačica u svim kategorijama na omiljenom zrenjaninskom kupalištu. Organizator je Klub daljinskog i maratonskog plivanja „Peskara“, koji se nalazi u okviru saveza za daljinsko, maratansko i masters plivanje Srbije. Osim za KUP Srbije, takmičenje na Peskari bodovano je i za Svetsku ligu pošto je Savez za daljinsko, maratonsko i master plivanje Srbije postao član organizacije Global swim series, koja okuplja 34 zemlje i organizuje 126 maratona godišnje na kojima pliva više od 100 hiljada takmičara iz celog sveta.

Centralni segment takmičenja čini sertifikovana staza od tri kilometra, dok su u trci od dve stotine metara za decu i u trci zadovoljstva od 400m mogli da se oprobaju početnici i ostali plivači dobre volje. Uslovi su bili odlični, vreme je išlo na ruku organizatorima. Najbolji plivači i plivačice su nagrađeni peharima, dok su ostali takmičari dobili diplome.

Na poziv organizatora, volonteri iz zrenjaninskog Crvenog krsta su dežurali kao sanitetsko obezbeđenje događaja. Cilj trke je popularizacija plivačkog sporta, rezultat je u drugom planu, ali zato je zadovoljstvo kada se ispliva do cilja neopisivo.