Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama 2 lica su teže povređena, a 2 lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 57.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – jedna i nedržanja potrebnog odstojanja – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 31 učesnika u saobraćaju i izdato je 166 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 29 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktinih supstanci, 2 vozača zbog upravljanja pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača – ostala isključenja i 22 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 7 vozača zadržano u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.