Foto: arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama šest lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta biće naknadno utvrđena.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – dve i neustupanja prvenstva prolaza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 32 učesnika u saobraćaju i izdato je 113 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 34 vozača, od toga, 4 vozača zbog upravljanja pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivne supstance i 28 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 7 vozača zadržano u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 3 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.