Zrenjanin- Redakcija portala ZRklik za vas je posetila aerodrom Ečka gde se vrše poslednje pripreme pred 67. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije koje će biti održano 21. i 22.  avgusta. Svečano otvaranje je predviđeno za subotu, u 12:30h.

Skakanje padobranom je neopisiv doživljaj.

POGLEDAJTE VIDEO PRILOG:

Iskusni i sertifikovani instruktori aerodroma Ečka iza sebe imaju mnogo godina iskustva i na hiljade uspešnih skokova.

Skok padobranom u tandemu sa instruktorom je prilagođen ljudima koji nemaju prethodnog iskustva i žele da se oprobaju u svetu padobranstva.

Na Otvorenom prvenstvu Srbije padobranci će sa visine od 1.000 metara iskakati iz helikoptera i vršiti doskok na elektronski senzor prečnika samo 34cm, sa strogim centrom prečnika od samo 2cm.

U nadmetanju će učestvovati 40 takmičara iz 7 padobranskih ekipa među kojima su: Aeroklub “Zrenjanin”, tim MUP-a Srbije “Delta”, Padobranski klub “Arhistratig” iz Beograda, Aeroklub “Špiro Mugoša” iz Podgorice, Vazduhoplovni klub “Skydive” iz Banja Luke, Padobranska ekipa Vojske Srbije “Nebeske vidre” i Aeroklub “Naša Krila” iz Paraćina.

Takmičarski skokovi održavaće se u subotu, u periodu od 8 do 12 i od 15 do 19 časova, kao i u nedelju od 8 do 12h. Dodela sportskih priznanja biće upriličena na ceremoniji svečanog zatvaranja takmičenja u nedelju, u 14 časova.