Zrenjanin- Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura danas je sa dardnicima posetio Osnovnu školu “Jovan Jovanović Zmaj”, koja je prethodnih meseci u potpunosti renovirana, a radove je finansirao Grad Zrenjanin u iznosu od 7 miliona dinara.

Izvršena je zamena kompletne stolarije – ukupno 144 prozora i pet ulaznih vrata – obnovljena je fasada i enterijer zgrade – hodnici i učionice i postavljeni su novi oluci, što je najobimnija rekonstrukcija zgrade od 1962. godine, kada je škola u zrenjaninskom naselju “Šumica” i počela s radom. 

„Ovo je najveća investicija u ovoj školi još od njenog otvaranja, a kada su generalno u pitanju ulaganja u škole i obrazovanje, mi smo u protekloj školskoj godini izvojili višemilionska sredstva i zajedno sa pokrajinskim organima vlasti napravili dobru saradnju, s ciljem da se škole adaptiraju ili saniraju fasade i drugi prostori u njima“, rekao je Simo Salapura.

Gradonačelnik Zrenjanina podsetio je na neke značajnije realizovane projekate i ulaganja.

– Imali smo ulaganje od 1,4 miliona dinara u Ekonomsko-trgovinskoj školi “Jovan Trajković”, za sanaciju kompletnog potkrovlja i kabineta, zatim smo sa 1,3 miliona dinara podržali Tehničku školu za nabavku motornog vozila kao nastavnog sredstva na smeru tehničara u drumskom saobraćaju, imali smo ulaganja i u osnovnoj školi u Melencima, gde su zamenjeni gasni kotlovi, dok se iz pokrajinskih sredstava radi fasada na Elektrotehničkoj i građevinskoj školi, na Poljoprivrednoj školi i to su neki od projekata koji će biti dosta vidljivi i doprineti boljem odvijanju nastave. Raduje nas činjenica da će od 1. septembra časovi trajati 45 minuta, dakle po starom režimu rada, i mislim da će sve biti u redu, a grad je tu da i u predstojećoj školskoj godini pomogne osnovnim i srednjim školama koliko je to u mogućnosti – rekao je gradonačelnik.

„U dogovoru s lokalnom samoupravom, koja je uložila 7 miliona dinara, krenuli smo u zamenu kompletne stolarije, krečenje, obnovu fasade, postavili smo nove oluke da bi je zaštitili i što se tiče energetske efikasnosti, ona će biti umnogome poboljšana, uz prijatnije uslove za rad. Svaki razred škole ima po dva odeljenja, tako će biti i u novoj školskoj godini, dakle u 16 odeljenja nastavu će pohađati skoro 300 učenika“, rekla je direktorka OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Tanja Rođenkov.