Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je protekla dva vikenda (7, 8, 14. i 15. avgusta 2021. god.) bila na raspolaganju svim zainteresovanim građanima za preventivne preglede koje organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a koji pružaju mogućnost građanima da bez obzira da li imaju zdravstveno osiguranje ili ne, provere svoje zdravlje. Naša ustanova se  do sada  odazvala i učestvovala u svim ovakvim akcijama.

Obavljeni su opšti internistički pregledi, dermatološki, oftalmološki, endokrinološki, ginekološki, gastroenterološki, otorinolaringološki, urološki, pedijatrijski, kardiološki, hirurški, ortopedski, laboratorijske analize, ultrazvuk abdomena i štitaste žlezde.

„Građani su se vrlo rado odazvali. Obavljeno je ukupno 908 pregleda. Možemo reći da je najveće interesovanje bilo za ultrazvuk abdomena i ultrazvuk štitaste žlezde. Sve je prošlo u najboljem redu, bez incidenata i uz poštovanje propisanih epidemioloških mera. Na dermatologiji je zapaženo da su se u odnosu na ranije, javili mlađi pacijenti u većem broju, što ukazuje na povećanu svest mladih o štetnom zračenju sunca i značaju preventivnih pregleda“, ističu iz Opšte bolnice Đorđe Joanović.