Zrenjanin- U petak, 1. oktobra 2021. godine sa početkom u 11 časova, na Trgu slobode biće održana manifestacija „Izađi mi na teglu“. 

Istoga dana na Trgu slobode biće održan i tradicionalni Sajam meda. 

U okviru programa manifestacije održaće se takmičenje u kuvanju ajvara. Tri najbolje ekipe biće nagrađene, a prvoplasirana će se direktno plasirati u finale koje će biti održano u Beogradu.

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje: kompletno opremljeni takmičarski štand, paprika, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je da, kao i uvek, ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara, ali i da se noružaju strpljenjem i zdravim takmičarskim duhom.

Pod nešto izmenjenim pravilima, a uz poštovanje opštih mera predostrožnosti, a u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19, ovogodišnji karavan će se održati u 15 gradova. Timovi moraju biti formirani isključivo od članova istog domaćinstva ili uskog kruga prijatelja. Broj učesnika po takmičarskoj ekipi sveden je na maksimalnih 5.

Pored takmičarskog dela obezbeđen je i bogat kulturno-umetnički, dečiji i muzički program. Nastupaće tamburaški orkestar „Bečkerek“, КUD „Pionir“, KUD „Đerđef“, udruženje „Moja Sosa“, KC „Svetozar Marković“.

 

SAJAM MEDA

Sajam je idealna prilika da se direktno od proizvođača dobiju informacije vezane za ovu dragocenu namirnicu, a takođe i da se degustira i po povoljnim cenama kupi med i drugi pčelinji proizvodi.

Radno vreme sajma je od 9 do 18 časova!

Zainteresovani proizvođači meda i pčelinjih proizvoda za učešće se mogu prijaviti Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina pozivom na broj 023/523160.

Organizator sajma je Turistička organizacija grada Zrenjanina uz pokroviteljstvo grada Zrenjanina.