Zrenjanin- Počela je nova školska godina, a u prvi razred osnovnih škola na teritoriji Grada Zrenjanina upisano je 1025 učenika, u klupama je 28 prvaka više nego prethodne godine

 

Danas je u  OŠ „Dr Boško Vrebalov“ u Melencima  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura zajedn sa saradnicima uručio prvacima đačke torbe i školski pribor. Grad Zrenjanin je i ove godine obezbedio preko 1000 đačkih torba za učenike prvih razreda.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je zajedno sa zamenikom Sašom  Santovcem  i načelnicom Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Jelenom Dragić podelio pribor i torbe  prvacima ove škole.

 

Prvi septembar je poseban dan u naše 22 škole u naseljenim mestima i u 10 škola u gradu i nadam se da će u narednom periodu broj upisanih prvaka biti i veći. Danas smo posetili školu u Melencima, u kojoj je upisano 48 prvaka, tradicionalno podelili rančeve s pratećim školskim priborom i s rukovodstvom škole razgovarali na koji način grad može da pomogne i dodatno poboljša uslove u obrazovnim ustanovama – rekao je gradonačelnik Simo Salapura i podsetio na posetu OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, gde je grad finansirao zamenu kompletne stolarije i renoviranje škole.

– Nastavićemo s tim aktivnostima i u drugim osnovnim i srednjim školama, a što se tiče konkretno škole u Melencima i vrtićke grupe koja ovde postoji, to je deo podrške merama populacione politike koje sprovodi grad Zrenjanin. U vrtiću ovde boravi 138 predškolaca i dece u nižim uzrasnim grupama, u prostoru koji je takođe grad opremio, izvršili smo i zamenu gasnih kotlova, radimo, dakle, i na energetskoj efikasnosti, u toku su još neki radovi u učionicama i mislim da će ovde uslovi za boravak dece i njihovo obrazovanje svakako biti još bolji nego do sada – istakao je gradonačelnik.

Direktorka OŠ “Dr Boško Vrebalov” Natalija Makivić naglašava odličnu saradnju s lokalnom samoupravom i realizaciju brojnih projekata u školi, kojima se unapređuju uslovi boravka i rada u njoj.
– Izuzetno sam zadovoljna i počastvovana što smo, u protekle tri godine, zaista dobili maksimalnu podršku, u smislu realizacije svih projekata koje smo predstavili lokalnoj samoupravi. Ponosna sam na novoopremljeno školsko dvorište, na učionicu za pripremni predškolski uzrast, na projekte u oblasti energetske efikasnosti, obezbedili smo i maksimalnu sigurnost ugradnjom novih kotlova za grejanje i zaista dobijamo u finansijskom smislu maksimalnu podršku da realizujemo sve što je u nekom momentu neophodno – kazala je direktorka i dodala da nastavu u školi pohađa 470 učenika, u 12 odeljenja nižih i 11 odeljenja viših razreda.

– Broj učenika nam se povećava, o čemu svedoči i funkcionisanje vrtićke grupe, gde smo morali proširiti kapacitete i obezbediti dodatni prostor u školi, kako bi svi zainteresovani imali mogućnost da borave. Bili smo jedina škola u naseljenim mestima u kojoj je postojala lista čekanja za vrtić. Sada smo i to rešili. Nadamo se nastavku dobre međusobne saradnje s Gradom Zrenjaninom i novim projektima koji nas čekaju – poručila je direktorka Natalija Makivić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Klikom do zrenjaninskih vesti.“