Sport- Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, u svom kabinetu, danas je upriličio prijem za članove zrenjaninskih kuglaških klubova “Kristal” i “Banat” koji su, kao reprezentativci Srbije, nastupali na nedavno održanom kadetskom i juniorskom prvenstvu sveta i osvojili nekoliko odličja. Uspešne nastupe krunisali su sa sedam osvojenih medalja, a u sastav reprezentacije ušli su kao članovi dva gradska kuglaška kluba, “Banata” i “Kristala”, ili se takmiče za beogradski KK “Singidunum” i novosadske klubove “Radnički” i “Alimenta”. 

Juniorka Višnja Živanović, članica KK “Radnički”, osvojila je zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji i srebrnu u kombinaciji i bila je naša najuspešnija takmičarka na šampionatu u Sloveniji. Bronzane medalje u tandemu osvojile su juniorke Milena Jurišić (KK “Kristal”) i Olivera Čikoš (KK “Alimenta”), dok su bronzu ekipno osvojili Renata Bodo, Miloš Rajić (oboje KK “Kristal”) i kadetkinja Miona Grujić (KK “Alimenta”).

„Grad Zrenjanin ima dobru saradnju sa većinom gradskih nacionalnih granskih saveza i pokušavamo da zajednički ispromovišemo ono što je najvrednije u sportu, a to su rezultati ovih mladih sportista. Imali smo priliku da porazgovaramo sa takmičarima reprezentacije Srbije u kuglanju kadetskog i juniorskog uzrasta. Čak 10 takmičara iz zrenjaninskih klubova je branilo boje Srbije na Svetskom kadetsko- juniorskom prvenstvu u Sloveniji. Ovim putem čestitam i reprezentaciji i stručnom štabu koji su svoje takmičare doveli do forme da budu reprezentativci. U godini kada je Zrenjanin Evropski grad sporta ovo je uspeh kojem pridajemo posebnu pažnju“- istakao je gradonačelnik Simo Salapura.

Živanović Višnja jedna od takmičarki, koja je osvojila dve medalje, izjavila je da joj medalje puno znače zbog truda i napornih treninga.

„Nije bilo teško, ali je bilo naporno jer nije samo fizička sprema u pitanju već i psihička“ istakla je Višnja Živanović.