Zrenjanin- Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Zrenjanin i zajedno sa gradonačelnikom Simom Salapurom i zamenikom Sašom Santovcem i njihovim saradnicima obišao rekonstruisani košarkaški teren u naselju Bagljaš – Bulevar Veljka Vlahovića.

 

 

„Teren na Bagljašu je  još jedan u nizu sportskih terena u koje je Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sporta ulagao. Ulažemo u sport, u sportsku infrastrukturu. Sa gradonačelnikom Salapurom razgovarali smo i o daljim ulaganjima, ulaganjima u mlade, sport, infrastrukturu, u školski sport. U rekonstrukciju ovog košarkaškog terena Pokrajina je učestvovala sa dva miliona dinara, a Grad Zrenjanin sa 200.000 dinara. U ovoj i protekloj godini putem Pokrajinskog sekretarijata, kroz razne projekte u Zrenjanin je uloženo 7,4 miliona dinara, dakle, stvarno ulažemo u sport – rekao je Dane Basta i  napomenuo da je  sekretaijat u toku ove godine podržao brojne sportske organizacije iz Zrenjanina i da će ulaganja biti nastavljena i ubuduće.

Gradonačelnik Simo Salapura izrazio je zadovoljstvo što je Bagljaš dobilo košarkaški teren po najnovijim, modernim standardima i bezbednosti.

„Snažna podrška Zrenjaninu Gradu sporta u agendi i za ovu godinu imamo od sekretarijata i sekretara Daneta Baste koji naš grad ove godine posećuje već četvrti ili peti put. Dobra saradnja upravo na polju razvijanja sportske infrastrukture, razvoja sporta, takođe, podrška i u omladinskom sektoru što je u njihovoj nadležnosti.  Ovaj projekat značajan nam je zbog velikog broja mladih i dece koji ovde provode treninge, takođe, zbog košarkaških klubova koji svoje trenažne aktivnosti mogu da odrađuju na otvorenom prostoru, na ovom terenu, i naravno, pristupačnost i otovrenost za sve naše sugrađane, bilo da se košarkom bave profesionalno ili amaterski, ili samo rekreativno, mogo nam je značajno, posebno u godini kada smo izabrani za Evropski grad sporta“,  rekao je Simo Salapura.

 

Po završetku obilaska terena obišli su i Veslački klub „Begej” gde je, kako je i rekao sekretar Basta sekretarijat prepoznao potrebu Zrenjaninaca i pružio finansijsku podršku u iznosu od 400.000 dinara.

 

U nastavku posete sekretara Zrenjaninu obišli su zatim i Osnovnu školu „Boško Vrebalov” u Melencima, gde su dodeljeni sportski rekviziti za nastavu fizičkog vaspitanja, preko Saveza za školski sport Vojvodine.