Foto Uprava carina Republike Srbije

Vesti- Carinski službenici su, u saradnji sa policijom, u dubinskim kontrolama sprovedenim u blizini Kraljeva, otkrili i zaplenili veću količinu zimskih jakni bez ikakve prateće dokumentacije i zbog sumnje da povređuju pravo intelektualne svojine.

Podsetimo da carinici robu ne kontrolišu samo na granici, već i u dubini teritorije, pa ako je neko sa krijumčarenom robom i uspeo da prođe granični prelaz, još uvek ne znači da je uspeo u svom poduhvatu. Naime, vrlo lako se može desiti da ga mobilni tim carinika prekontroliše na nekom od lokalnih puteva u unutrašnjosti teritorije.

Kod mesta Bogutovac zaustavljen je  VW pasat zrenjaninskih registarskih oznaka, čije je zadnje sedište bilo natovareno jaknama za koje 50-godišnji vozač nije posedovao nikakvu dokumentaciju. Par trenutaka kasnije, crni plastični džakovi ispunjeni spornim jaknama pronađeni su i u prtljažniku njegovog automobila.

Foto Uprava carina Republike Srbije

Kako na licu mesta nije bilo uslova za pregled, vozilo je sprovedeno do carinskog magacina u okviru carinske ispostave Kraljevo, gde je izvršena detaljna kontrola i utvrđeno da vozač ne poseduje nikakvu dokumentaciju o poreklu 60 zimskih jakni, kao ni dokaze o plaćenim dažbinama za robu stranog porekla, a da pritom na jaknama stoji obeležje brenda “Nike“ u čiju se autentičnost sumnja.