Izložba pod nazivom „Merak mi je…“ svečano je otvorena u četvrtak, 23. decembra, u Narodnom muzeju Zrenjanin. Autor izložbe i kataloga je viši kustos – istoričar umetnosti Olivera Skoko.  Postavka objedinjuje 30 slika i crteža iz kolekcije muzeja, čiji je centralni motiv zadovoljstvo, a teme su kafana, piće, hrana, muzika, igra, odmor u kući ili u prirodi.

Samom otvaranju prisustvovao je priličan broj okupljenih koji su (uz tamburaše, vino i deo postavke koji dočarava kafansku atmosferu) ovom događaju dali posebnu toplinu, ali i značaj. Datum koji je odabran za otvaranje izložbe dan je rođenja slikara Stevana Aleksića, autora čuvene žanr-kompozicije „Veseli Banaćani“ koja se motivom, ali još više atmosferom, nametnula kao centralna slika postavke.

Izložba traje do 15. marta 2022. i imaće raznovrstan prateći program – od stručnih vođenja, radionica, koncerata, do promocija i predavanja na kojima će učesnici pokušati da iz različitih aspekata sagledaju fenomen hedonizma.

Realizaciju izložbe su omogućili Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Zrenjanin. Projekat su pomogli kompanija Gomex, Asocijacija autentičnih hedonista, Color Media Communications, Muzička škola „Josif Marinković“ Zrenjanin i Gradska kafana „Stara zanatlija“.

Učešćem u ovom projektu, kompanija Gomex je još jednom potvrdila visok stepen društvene odgovornosti, ali i rešenost da ulaganjima u ovakve poduhvate sačuva bogato kulturno i istorijsko nasleđe koje imaju Zrenjanin i Banat.