Četiri saobraćajne nezgode – 2 osobe poginule

 

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode sa nastradalim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama 2 lica su smrtno stradala, 3 lica su teže povređena, a 4 lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 800.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – tri i nedržanja potrebnog odstojanja i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 41 učesnika u saobraćaju i izdato je 157 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 35 vozača, od toga, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 4 vozača – ostala isključenja, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci i 24 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 5 vozača je zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, dok su 3 vozača zadržana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap