Kompanija Gomex sa ponosom ističe da je direktor i osnivač ovog trgovinskog lanca, Goran Kovačević, svrstan na Danasovu listu najuticajnijih ličnosti u Gradu Zrenjaninu za prethodnu godinu.

Ovo laskavo priznanje ga je postavilo u društvo deset ličnosti koje su obeležile javni život u Gradu Zrenjaninu gde je i sedište Gomex-a. Kako ističu u Danasu, za ovaj izbor preporučilo ga je to što se kompanija koju vodi od 1995. godine konstantno razvija i sada već ima preko 200 prodavnica i bezmalo 3.000 zaposlenih.

Pored privrednih uspeha, Kovačevića krasi epitet društveno odgovornog privrednika, jer na njegovu inicijativu kompanija Gomex sponzoriše rad Narodnog pozorišta Toša Jovanović, Sterijinog pozorja i mnogih javnih I humanitarnih manifestacija na teritoriji grada, ali i širom Srbije. Njegov lični društveni angažman se potvrđuje i članstvom u forumima privrednika kao što su NALED i “Zrenjaninski poslovni krug” gde je u ovom mandatu na mestu predsednika. Takođe, predsednik je odbora za ekonomiju Pokreta slobodnih građana, a na prošlim izborima bio je kandidat za poslanika na ovoj listi.