Zrenjanin-Tokom januara u kulturnom centru vas očekuje Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije i Stefana Milenkovića, filmski program „Vidimo se u bioskopu“ – najnovija domaća ostvarenja, dečji filmski hitovi, dečje radionice, izložba – performansi, tribina…

VELIKI NOVOGODIŠNjI KONCERT ZRENjANINSKE FILHARMONIJE I STEFANA MILENKOVIĆA
– Kulturni centar Zrenjanina – nedelja, 9. januar 2022.
– Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije i violiniste Stefana Milenkovića biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina u nedelju, 9. januara u 20 časova.
*Tradicionalna novogodišnja praksa Zrenjaninske filharmonije u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Kulturnim centrom publici će se i ovaj put upriličiti izuzetan muzički događaj.
* Nastupom muzičara dirigovaće Mikica Jevtić.
*Informacije o prodaji karata na 023/566-712.

Video najava: https://www.youtube.com/watch?v=iuFK1ZgpJmY

ONLAJN DEČJI PROGRAM
Svake subote u 10 časova
Fejsbuk strana Kulturnog centra
– Svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečji onlajn program. Program se organizuje sa osnovnim ciljem sagledavanja velikog broja pitanja i pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koji su važni za razvoj deteta i pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. Radionice su kreativne i edukativne i pored savladavanja niza veština pružaju i saznanja iz raznih oblasti života, komunikacije, istorije grada, zdravlja i opšte kulture.

– Predviđen raspored održavanja radionica:

Subota, 1. januar
– Novogodišnja predstava „Da li i gusari dobijaju paketiće?„
Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju – „Cekom“
Subota, 8. januar
– Radionica umetničkog studija „Kolorino“ koju će voditi Sanela
Dunđerski.
Subota, 15. januar
– Radionica robotike
Ovo je prva u nizu radionica programiranja i robotike za namlađe. Upoznavanje sa mikro: bit kompjuterčićem i mikro: MaQueen robotom, mogućnostima njihove primene i programiranja.

Subota, 22. januar
– „Kako raspolagati novcem?„
Radionica profesora Siniše Garčeva
Subota, 29. januar
– Radionica: „Čitanjac sa bibliotekarima“

Podsetnik
U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

Pokrovitelji programa su: Grad Zrenjanin, „Persu marketi“ i prodavnica sportske opreme i rekvizita „Ajron“ (Iron.)

 

ZRENjANINSKA PREMIJERA MINI SERIJALA „ISKUŠENIJE“

Nakon decembarske, novosadske, premijere u sredu, 12. januara u zrenjaninskom Kulturnom centru u 18 časova, publici će se premijerno predstaviti prva epizoda mini serijala „Iskušenije“ filmskog udruženja „Oreol Tim“. Režiju i scenario mini serijala potpisuje Gvozden Bosić. Ulaz na projekciju je besplatan.

Novi projekat Oreol Tim-a „Iskušenije“ predstavlja PRVU EPIZODU mini- serijala sa vremenom zbivanja u 2. veku naše ere, ali i u drugoj dimenziji, gde važe drugačija pravila.
Režija i scenario: Bosić Gvozden (poreklom iz Zrenjanina)

Sinopsis: „U neko staro vreme, u drugoj dimenziji, gde vladaju drugačija pravila, trgovačka kolona je presretnuta od strane surovog plemena. U tom stravičnom napadu preživela su samo dvojica ratnika kojima je, kao plaćenicima, dužnost bila da zaštite trgovački tovar. Nisu uspeli u svojoj misiji i, primorani na povlačenje, zašli su duboko u šumu, ne znajući gde se nalaze, niti kojim putem da krenu, ali uviđaju da nisu sami. Da li započinje njihova nova misija?“
Tizer kao najava: https://www.youtube.com/watch?v=ggJHbElB-sQ

OREOL TIM je neprofitno udruženje iz Novog Sada, koje je kao alternativni pokret posvećeno umetnosti, tačnije filmu.
Fejsbuk stranica: https://www.facebook.com/oreolteam

 

 

 

 

TRIBINA „OPASNOSTI SAVREMENOG DRUŠTVA“

„Opasnosti savremenog društva“ naziv je tribine koja će se održati u utorak, 18. januara u Kulturnom centru Zrenjanina. Predavač je Vlada Arsić, novinar, pisac, jedan od najčitanijih domaćih autora i licencirani predavač MUP-a na temu pedofilije, narkomanije, trgovine ljudima i internet predatora. Moderator tribine je Đorđo Prstojević, urednik programa.
-Tribina počinje u 18 časova.

 

 

IZLOŽBA ZORANA RAJŠIĆA POST K’O VID

Izložba Zorana Rajšića „Post K’o Vid“ otvara se u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 25. januara. Izložba je deo istoimenog projekta, nastala je u toku pandemije iz umetnikovog iskustva izolacije i potrebe za komunikacijom. Projekat – izložba, prema rečima autora, je prvi korak ka obnavljanju prekinutih kontakata i vraćanja u uobičajenu svakodnevicu. Izložbu čine 23 likovne kompozicije iz serije „Poruke bez reči“ izvedene u tehnici lavirani tuš i dopisnice sa motivima pet likovnih kompozicija koje će posetioci moći da adresiraju i putem njih šalju poruke svojim dragim osobama…
– U toku predstavljanja ovog likovnog projekta biće izvedena dva performansa. Prvi na samom otvaranju a drugi u toku trajanja izložbe – 10. februara.
– Program otvaranja počinje u 19 časova a uživo, može da se prati i na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina.
– Izložba je otvorena do 22. februara svakog dana od 8 do 20 časova.

VIDIMO SE U BIOSKOPU!
– BIOSKOPSKE PROJEKCIJE U KULTURNOM CENTRU ZRENjANINA
– Najnoviji domaći filmovi
– Animiranani (sinhronizovani) dečji filmovi
– Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Filmskim centrom i Mrežom kinoprikazivača Srbije (kao jedan od osnivača mreže) organizuje program pod nazivom „Vidimo se u bioskopu“. U okviru programa predviđeno je prikazivanje najnovijih domaćih filmskih ostvarenja a akcija pod navedenim sloganom sprovodi se sa ciljem promocije i razvoja filmske kulture, nezavisne biskopske mreže kao i povećanja vidljivosti domaće kinematografije.

U nastavku pogledajte raspored projekcija a kada se približi datum prikazivanja blagovremeno ćemo vas obavestiti o svim dodatnim detaljima vezanim za njih.

– Predviđeni raspored projekcija:
Od petka, 14. do nedelje, 16. januara – film: „Zlatni dečko“ – prikazivanje u dva termina od 18 i od 20 časova – Velika sala KCZR
Domaći igrani film „Zlatni dečko» urađen je u režiji Ognjena Jankovića, po scenariju Alekse i Vuka Ršumovića i samog reditelja.
Žanr: Drama, triler.
Igraju: Denis Murić. Igor Benčina, Andrija Kuzmanović, Petar Strugar i dr.

 

U Kulturnom centru – Matine
– Novina u odnosu na prethodni period je uvođenje prikazivanja dečjih igranih i animaranih filmova u nedeljnim jutarnjim satima, pod popularnim nazivom – matine, sa početkom u 11 časova. Samo uz i za zrenjaninsku publiku ukoliko postoji interesovanje za navedeni termin voleli bi da i ta bioskopska praksa, ponovo, zaživi u Zrenjaninu. Ovog januara počinjemo. 
– Istog dana, isti dečji film prikazivaće se i u popodnevnim satima od 16 časova.

– Nedelja, 16. januar – dečji film: „Kliford veliki crveni pas“/Clifford the Big Red Dog
Velika sala KCZR– dva termina: od 11 i od 16 časova
Žanr: komedija, avantura, animirani u trajanju od 97 minuta
Film je sinhronizovan na srpski jezik.

– Nedelja, 23. januar – dečji film „Enkanto: Magični svet“/Encanto
Velika sala KCZR– dva termina: od 11 i od 16 časova
Najnovija diznijeva avantura donosi priču o neobičnoj porodici Madrigali koja živi skriveno u magičnoj kući u planinama Kolumbije i šarmantnom mestu zvanom Enkanto. Svi članovi porodice poseduju dar – magičnu moć, osim Mirabele koja, kada joj se najbliži nađu u opasnosti, postaje poslednja nada i rešenje za čaroliju …
– Film u trajanju od 110 minuta
– Film je sinhronizovan na srpski jezik.

– Nedelja, 30. januar – dečji animirani film „Čarolija meseca“/ Moonbound
Velika sala KCZR– dva termina: od 11 i od 16 časova
Kako se navodi film je zasnovan na jednoj od najpopularnijih nemačkih knjiga za decu „Putovanje na Mesec malog Petra“ – animacija donosi priču o malom Pitu koji kreće na očaravajuće putovanje zajedno sa junskom bubom, gospodinom Zumzemom i Sendmenom, kako bi spasio svoju malu sestru, koju je oteo zli čovek Mesec.
– Film u trajanju od 85 minuta
– Film je sinhronizovan na srpski jezik.