Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je novi Javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, a poziv je otvoren do utroška sredstava.

Kriterijumi za konkurisanje po Javnom pozivu, kao i dokumentacija koju je potrebno priložiti, objavljeni su na stranici sajta Grada Zrenjanina „Oglasi i konkursi“.

U toku prethodne godine, pravo na finansijsku podršku grada za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura, u skladu sa kriterijumima propisanim Javnim pozivom, ostvarilo je 18 dece, a ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi više od 1,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Simo Salapura poziva sve koji imaju potrebu za lečenjem dece uz podršku Grada Zrenjanina da se jave i ističe da je Javni poziv otvoren pod istim uslovima i kriterijumima kao do sada.
– Opredelili smo i ove godine dovoljno sredstava za ovu namenu, a od raspisivanja novog javnog poziva već su doneta dva rešenja o dodeli sredstava i još nekoliko zahteva je u fazi razmatranja. To govori o interesovanju naših sugrađana, ali i o potrebi za ovakvom vrstom pomoći i Grad Zrenjanin nastaviće da pruža finansijsku podršku i u narednom periodu – kaže gradonačelnik.

Sve prispele zahteve za finansijsku podršku za lečenje maloletne dece razmatra stručna komisija imenovana posebnim rešenjem gradonačelnika. Ona donosi ocenu i mišljenje i daje predlog o visini finansijske podrške po podnetom zahtevu za lečenje dece. Visina finansijske podrške se, na predlog komisije, utvrđuje rešenjem gradonačelnika u svakom konkretnom slučaju, maksimalno može iznositi 150.000 dinara po podnetom zahtevu i isplaćuje se u jednokratnom iznosu.