DRAMSKA SCENA

Scena „Todor Manojlović“
petak, 14. 1. u 20 č: ZLOSTAVLjANjE, I. Andrić, r. M. Miljković

Iako smeštena u međuratnom periodu, ova Andrićeva priča nas i danas uverava da pored fizičkog nasilja u našem društvu postoji i verbalno nasilje. Radeći na predstavi, umetnička ekipa traga za uzrocima destruktivnih poriva koji osobu pretvaraju u nasilnika, ali i za funkcijama „maske” koju, svesno ili ne odabiramo pod uticajem konvencije, na osnovu porekla, ali i rodnog, profesionalnog i socijalnog statusa.

Velika scena
subota, 15. 1. u 20 č: DEČKO IZ POSLEDNjE KLUPE, H. Majorga, r. T. Vasić

Komad pre svega govori o odgovornosti i etici pojedinca na određenoj poziciji moći, u ovom slučaju odgovornosti profesora, za koju se u današnjem društvu zaboravlja da pored obrazovne ima i vaspitnu funkciju. On takođe upozorava na odgovornost pojedinca koji treba da poštuje određene granice i norme normalnog ponašanja. S obzirom na to gledalac predstave Dečko iz poslednje klupe može očekivati da će svedočiti procesu uništenja privatnosti, normalnosti i etike, čime se otvara večito pitanje „književnost kao prokletsvo ili spas”.

LUTKARSKA SCENA

Velika scena
subota, 15. 1. u 11 č: DEČAK I MESEC, Ž. Hubač, r. V. Vidov

Predstava „Dečak i Mesec“ najprije govori o sukobu generacija, ali ne na eksplicitan i pojednostavljen način, već pre ukazujući gde se stare vrijednosti gube, kao i o današnjosti koja turbulentno prelazi u budućnost, ali koju stariji ljudi ne mogu pratiti, te se stoga drže svoga starog, sigurnog vremena.

 

Cena karata
Karte po ceni od 400 din za dramske (za studente, đake, penzionere i grupne posete cena karte je 300 din) i 200 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima (osim utorkom, kada se ne igra predstava) i subotom od 10 č do 12 č i od 18 č do 20 č, odnosno nedeljom 1 sat pred početak predstave, ili rezervisati putem telefona 023/560-136 (biletarnica).

Karte za predstave mogu se rezervisati i putem imejla info@tosajovanovic.org.rs ili na sajtu Pozorišta www.tosajovanovic.org.rs.

Sve rezervacije (telefonom ili preko interneta) važe 24 časa, tj. rezervisane karte moraju se podići sa biletarnice u tom roku.
Lica koja poseduju karticu „Cena minus za 3+” imaju 50% popusta na cenu karata.

NAPOMENA:
Zbog uvedenih epidemioloških mera – nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance je obavezno. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU pre igranja predstave zbog izbegavanja gužvi koje nisu u skladu sa epidemiološkim merama.

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara, te stoga upućujemo sve zainteresovane gledaoce da neposredno pre dolaska u pozorište ili rezervacije karata PROVERE repertoar na zvaničnom sajtu zrenjaninskog Pozorišta www.tosajovanovic.org.rs ili na telefon biletarnice 023/560-136.