DRAMSKA SCENA
Velika scena

Petak, 11. 2. u 20 časova

Ljiljana Lašić
SLOBODNE ŽENE BALKANSKE
izrežiralo se samo u zemlji Srbiji

Igraju: Snežana Kovačev Čelar i Vesna Varićak

…Svoju sudbinu teško odvajamo od sudbine zemlje kojoj pripadamo. Na pruzi Beograd-Bar, dve žene žive sudbine svoje otadžbine.

Švercerka i patriota, svaka sa svojom idejom, sa svojom mukom, a obe su žene od duha i srca…

Neki istinu saopštavaju velikim rečima, kroz suze, ja sam svoje istine kazala kroz SMEH! Smeh je oduvek bio veliko utočište moga naroda.

U srećama, u nesrećama, smeh nam je često zamenjivao hleb… Ovde na Balkanu, dok vozovi prolaze… Nekim drugim prugama.

 

Subota, 12. 2. u 20 časova

ONA
režija i koncept: Mia Knežević

S obzirom na to da je glavni lik u drami tridesetogodišnja žena, ova drama se tematski bavi krizom ženskog identiteta, završetka jedne faze života i ulaska u novu.

Predstava govori o razumevanju i nerazumevanju sebe. O izlasku iz ,,mlakog transa“ svakodnevice i ulasku u svoj unutrašnji svet.
O razumevanju stvari koje izgledaju samorazumljive. O kontaktu sa sobom. O otkrivanju i sagledavanju sopstvenog života.

Lica:
Hana II je Jelena Đulvezan
Hana I je Alisa Lacko
A zapravo su jedna jedina Hana.

 

LUTKARSKA SCENA
Velika scena

Subota, 12. 2. u 11 časova

Igor Bojović
CRVENKAPA
režija: Biljana Vujović – Bajka

Život je šuma sa bezbroj puteva puna iskušenja opasnosti, htenja na putu kroz šumu otvori oči i uši ne dozvoli da osetiš oštar bol u duši!

Uloge:
Tatjana Barać – Crvenkapa, mama, baka, gavran, glumica iz kaputa
Miroslav Maćoš – vuk, lovac, glumac iz kaputa
Nikola Lalić i Vladimir Živin – pomoćna animacija

Karte po ceni od 400 din za dramske (za studente, đake, penzionere i grupne posete cena karte je 300 din) i 200 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici NP „Toša Jovanović”

radnim danima (osim utorkom, kada se ne igra predstava) i subotom od 10 č do 12 č i od 18 č do 20 č, odnosno nedeljom 1 sat pred početak predstave, ili rezervisati putem telefona 023/560-136 (biletarnica).

 

Sve rezervacije važe 24 časa, tj. rezervisane karte moraju se podići sa biletarnice u tom roku. Lica koja poseduju karticu „Cena minus za 3+” imaju 50% popusta na cenu karata. (pokret@triplus.org.rs, tel. 0653481881)

 

NAPOMENA:

Zbog uvedenih epidemioloških mera – nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance je obavezno. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU pre igranja predstave

zbog izbegavanja gužvi koje nisu u skladu sa epidemiološkim merama.

 

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara, te stoga upućujemo sve zainteresovane gledaoce da neposredno pre dolaska u pozorište ili rezervacije karata PROVERE repertoar na zvaničnom sajtu zrenjaninskog Pozorišta www.tosajovanovic.org.rs ili na telefon biletarnice 023/560-136.