Zrenjanin- Filmske projekcije u Kulturnom centru: u subotu, 2. april prikazivaće se domaća filmska drama „Prolećna pesma“, a u nedelju, 3. aprila dečji film „Škola magičnih životinja“.

 

Domaći film „Prolećna pesma“

U subotu, 2. aprila u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina prikazuje se domaća filmska drama „Prolećna pesma“ (Srbija, 2021, 72′) koja je premijerno prikazana na prošlogodišnjem FEST-u. Film je režirala Natalija Avramović. Uloge tumače: Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Đorđe Đoković, Milan Kolak, Svetozar Cvetković, Danica Maksimović, i drugi. Projekcija filma je u 20 časova.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

 

„Petra je mlada rediteljka, samohrana majka, koja pokušava da normalizuje svoj život posle razvoda. Sprema se da snimi film o pesnikinji Desanki Maksimović. Očeva smrt uzburka u njoj osećanja kojih nije bila svesna. Biva pozvana na proslavu 15 godina mature u rodnom gradu i venčanje najbolje prijateljice na Adi Bojani. Upoznaje Vuka i njen život postaje emocionalno-seksualni rolerkoster, oslobođen bola, spreman da raširi krila.“

„Glavna glumica Mihaela Stamenković nagrađena je priznanjem „Mira Stupica“ na festivalu u Sopotu, osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu na festivalu ženskog filma Cinema d’iDEA u Rimu, a rediteljka Natalija Avramović i koscenaristkinja filma Ljubinka Stojanović dobitnice su Treće nagrade za scenario na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, kao i priznanjima novinarskog žirija i kritike.“

 

 

 

BIOSKOPSKI MATINE

Dečji animirani film « Škola magičnih životinja»

 

Dečji film „Škola magiučnih životinja“/ The School of magical animals prikazuje se u nedelju, 3. aprila u okviru filmskog matinea Kulturnog centra Zrenjanina. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Projekcije su od 11 i od 16 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

 

„Ida se preselila u drugi grad. Kao „novoj devojčici“ u školi Vinterštajn teško joj je da se prilagodi drugovima iz razreda. Popularna Helen otežava joj da stekne nove prijatelje, a za Idu je ostalo samo jedno prazno mesto – u klupi pored autsajdera Benija.

Jednog dana, nastavnica celom razredu predstavlja Mortimera Morisona, čoveka koji putuje po svetu u potrazi za „magičnim životinjama“. Svaka od tih životinja predodređena je da bude srodna duša nekom detetu. Od sve dece, novajlija Ida i autsajder Beni, prvi su u razredu koji će dobiti magičnog saputnika! Od tog trenutka, Beni kraj sebe ima drevnu, mudru kornjaču Henrijetu, a Ida lukavu lisicu Rebita. Kada predmeti iz škole počnu da nestaju, deca i magične životinje moraće da se udruže kako bi otkrili ko je misteriozni školski lopov.“