Trgovinski lanac Gomex svrstava se u red društveno odgovornih kompanija o čemu govori činjenica da je još 2010. godine postao generalni sponzor Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, a od 2014. je partner “Sterijinog pozorja“ u Novom Sadu.

Kako dobru tradiciju ne treba menjati, obeležavajući uspešne saradnje sa zrenjaninskim pozorištem i “Sterijinim pozorjem“, kompanija Gomex se i 2022. godine pojavljuje kao glavni pokrovitelj 71. festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji će biti održan od 4. do 11. aprila u Zrenjaninu, a takođe i kao partner 67. Sterijinog pozorja, koje će početi 26. maja i trajati do 3. juna u Novom Sadu.

U svojstvu najave za pomenuti festival, 29. marta je održana press konferencija kojoj su prisustvovali direktorka Narodnog pozorišta Sombor i predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine, Bojana Kovačević, v.d. direktora Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Dejan Karlečik, zamenik gradonačelnika grada Zrenjanina, Saša Santovac, kao i rukovodilac marketinga kompanije “Gomex” Bojana Nićetin. Tim povodom je na današnjoj konferenciji potpisan ugovor o donatorstvu između kompanije Gomex i zrenjaninskog Pozorišta, domaćina Festivala. Selektor Festivala Vlatko Ilić odabrao je šest predstava koje će se igrati u večernjem terminu, dok su u selekciju predstava za decu ušle tri. Osim predstava u toku Festivala će biti predstvaljen i prateći program.

Istog dana (usled obeležavanja Dana Sterijinog pozorja), potpisan je i ugovor o sponzorstvu i podršci ovoj renomiranoj pozorišnoj smotri u Novom Sadu i uručena je zahvalnica vlasniku i direktoru kompanije Gomex Goranu Kovačeviću za dugogodišnju saradnju i podršku.

Kompanija Gomex će nastaviti da pruža podršku u oblasti kulture, podržavajući pozorišta i udruženja koja neguju kulturnu baštinu.