Sečanj- Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar Čedomir Božić posetili su danas gazdinstvo porodice Žurž u Sutjesci gde su ih pored domaćina dočekali i predstavnici lokalne samouprave i poljoprivrednici iz opštine Sečanj.

Nakon obilaska gazdinstva i razgovora sa domaćinima, ministar je razgovarao sa prisutnim poljoprivrednicima o njihovim problemima i potrebama.

Miomira Milošević predsednica opštine Sečanj zahvalila se ministru Nedimoviću na poseti i na tome što prati razvoj poljoprivrede u opštini Sečanj.

„U opštini Sečanj postoji veliki broj uspešnih poljoprivrednika koji imaju velika  gazdinstva, koji obrađu velike površine zemlje što doprinosi razvoju ovog kraja. Ministar je danas u poseti gazdinstvu porodice Žurž  koja se razvija na porodičnim osnovama već tri decenije i nasleđuje se sa kolena na koleno“, rekla je Milošević.

 

Domaćin Jon Žurž  istakao je da subvencije Ministarstva  mnogo znače za poljoprivrednike.

„Bavim se ratarstvom, obrađujem oko 200 hektara zemlje  od toga kukuruz, pšenicu i suncukret. Završio sam Poljoprivredni fakultet i nastavio da vodim porodično imanje, ostao sam na selu i bavim se poljoprivredom, jer se isplati i pozvao bih mlade da dođu na selo“, rekao je mladi poljoprivrednik Jon Žurž.