Zaposleni u DRÄXLMAIER Group Zrenjanin zasadili su danas više od 150 sadnica listopadnog i četinarskog drveća u naselju Zeleno polje, iza kovid ambulante. Na taj način kompanija  DRÄXLMAIER Group dala je svoj doprinos očuvanju i unapređenju životne sredine u našem gradu. Akciji su se pridružili i učenici koji u nemačkoj kompaniji imaju nastavu po dualnom modelu obrazovanja i predstavnici “Pokreta gorana Zrenjanina”.

U želji da doprinese unapređenju zaštite životne sredine, DRAXLMAIER Group donirao je više od 150 sadnica listopadnog zimzelenog drveća za potrebe formiranja parka u Mesnoj zajednici Zeleno polje.

 

„Ovom akcijom  želimo da poručimo javnosti da je angažman svakog od nas, kada je očuvanje životne sredine u pitanju, veoma važan. Svako od nas teba da se ponaša odgovorno, jer samo tako ćemo stvoriti uslove za bolji život svih generacija. Sadnjom drveća u svom neposrednom okruženju vršimo direktan pozitivan uticaj na životnu sredinu. Realizacijom ove akcije želimo da budemo dobar primer da damo podsticaj za podizanje svesti brizi životnoj sredini“, rekao je  Ralf Capelle generalni direktor DRAXLMAIER
Group Srbija.

Redovne aktivnosti kompanije na zaštiti životne sredine DRAXLMAIER Group se u svom pogonu u Zrenjaninu snabdeva električnom energijom samo isključivo iz obnovljivih izvora energije Izborom zelene energije, DRAXLMAIER kao porodična i odgovorna kompanija bira da posluju ekoloski, učestvuje u izgradnji čistije životne sredine održivom razvoju, nа taj način postane aktivni učesnik u unapređenju zajednice u kojoј posluje. Као deo redovnih aktivnosti nа polju borbe za očuvanje životne sredine kompanija је u neposrednoj blizini svog pogona posadila 284 sadnice bora, jasena tamatiksa“, istakao je direktor.