Mali Sajam sporta za decu osnovnog školskog uzrasta od petog do osmog razreda održano je danas, u centru Sečnja, na sportskom terenu RK „Hercegovina“ na kojem je učestvovalo skoro 200 mališana.

 

Svečanom otvaranju prisustvovali su Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i olimpijski šampion u rvanju, Goran Marinković,  sekretar Sportskog saveza Srbije, Miomira Milošević, predsednica opštine Sečanj, Predrag Rađenović, načelnik Srednjobanatskog okruga, kao i Momir Rnić, proslavnjeni rukometaš i zlatni olimpijac.

 

Sajam sporta za decu osnovnog školskog uzrasta održan je uz pomoć Sportskog saveza opštine Sečanj i uz podršku lokalne samouprave. Ovo je bila prilika da se deca osnovnog školskog uzrasta  upoznaju sa svim sportovima koje mogu trenirati u svojoj opštini. Cilj sajma je promovisanje sporta među mladima.

„Sporstki savez Srbije je tu da pomogne svakom sportu u našoj zemlji i da pruži ono što nedostaje. Drago mi je da je ove Momir Rnić i treba da ste ponosni da vaša opština ima ovakvog vrhunskog sportistu. Za ovi pet godina koliko sam na čelu Sportskog saveza ponosan sam na sve manifestacije koje smo organizovali uključujući i ovu. Sport je ono što treba da čuvamo i negujemo da bi omladinu izveli na pravi put“, istakao je Davor Štefanek.

 

Predstavljene su ekipe i njihova iskustva u bavljenju sportom, nakon toga je olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek razgovarao sa mladim nadama opštine Sečanj.

Sportski savez Srbije donirao je sportsku opremu za škole u opštini Sečanj.