Sport- Fudbaleri Radničkog pred domaćom publikom, u nastavku prvenstva Srpske lige grupa „Vojvodina“, ugostili su ekipu Hajduka iz Kule, inače direktnim konkurentom za opstanak u ligi, i podelili bodove nakon 1:1.

Igrači Radničkog sa trenerima pred početak meča

Prvu priliku na meču imali su domaći fudbaleri, nakon što je Bačvanski, u 3. minutu, iz slobodnog udarca sa 20 metara loptu poslao tik pored gola gostiju. Nedugo zatim prete i gosti preko Ivanovića, ali nakon njegovog snažnog udarca golman domaćih Lekić bio je siguran na golu. Poslednju priliku u prvom poluvremenu imao je, nakon izvedenog kornera Bačvanskog, Dučić koji je za malo bio neprecizan.

Odmah na startu drugog poluvremena Ilić probija po levoj strani i centrira, lopta pogađa igrača odbrane Hajduka i udara u prečku, a na odbijenu loptu natrčava kapiten domaćih Krstinić i sa 6. metara desno iskosa pogađa za 1:0. Gosti u  69. minutu na sredini terena oduzimaju loptu, do nje dolazi Matijašević i sjajno pronalazi Ivanovića koji povlači loptu do šesnaesterca, ali ga u zadnjem trenutku sa leđa ruši Jovanov i dobija direktni crveni karton. Na sreću gosti nisu uspeli preko slobodnog udarca da ugroze gol Lekića i rezultat je ostao nepromenjen. Nakon što je ušao u igru, Čigoja probija po levoj strani i biva oboren, raspoloženi Krstinić levo iskosa izvodi slobodan udarac, ali  pogađa prečku.

Ivanović u 86. minutu  po  desnoj strani centrira i  šalje povratnu loptu po zemlji za Šušnjara koji sa 8. metara pogađa mrežu Lekića za 1:1. Mogli su gosti u poslednjim trenucima meča do vođstva, ali je na sreću domaćih, Šušnjar, nakon asistencije Matijaševića, loptu poslao tik pored stative.

Strelac: kapiten Nikola Krstinić

U sledećem kolu, 12. marta, fudbaleri Radničkog igraju u gostima protiv Omladinca iz Novih Banovaca.

Rezultate i tabelu Srpske lige grupa „Vojvodina“ možete pogledati na našem portalu pod rubrikom KLIK-SRBIJASPORT REZULTATI

 

FK RADNIČKI ZRENJANIN: Lekić, Ćušić, Jovanov, Petković, Krstinić, Turkulj, Ilić, Gajilović, Bačvanski, Dučić i Malek. Zamenici igrača: Bačko, Kovačević, Runjevac, Čigoja, Novovevski, Pavlov i Krasić.

FK HAJDUK 1912: Drinić, Šakić, Jančić, Ivanović, Potkozarac, Radmanović, Leškov, Matijašević, Masalušić, Tadić, Kaluđerović. Zamenici igrača: Golović, Plavšić, Šušnjar, Vlaisavljević, Kočić, Bogičević i Božović.