Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas u Palati Srbija ugovore na osnovu kojih će biti dodeljena sredstva Ministarstva za ukupno 42 projekta pošumljavanja i ozelenjavanja, koji će se u ovoj godini realizovati u 37 lokalnih samouprava širom Srbije, a među kojima je i Grad Zrenjanin.

 

Ugovor je potpisao gradonačelnik Simo Salapura koji je rekao da je Zrenjaninu na osnovu različitih ugovora dodeljeno sedam miliona dinara i da je to još jedan korak ka zelenijem gradu.
– Vrednost ovog projekta je 3,5 miliona dinara i tiče se rekonstrukcije zelenila Karađorđevog parka, tačnije, prve faze rekonstrukcije parka koji se prostire na gotovo pet hektara, a koji je izgrađen pedesetih godina. Time nastavljamo da ozelenjavamo naš grad – rekao je gradonačelnik Salapura.

Podsetio je i da su zahvaljujući ranije potpisanim ugovorima sa tim Ministarstvom prošle godine izdvojena ogromna sredstva za pošumljavanje i pejzažno uređenje naših zelenih površina u gradu.
– Od tog Ministarstva dobili smo i sredstva u iznosu od devet miliona dinara za zamenu kotla u Osnovnoj školi “Aleksandar Sabovljev u Ečki – rekao je on.

Obraćajući se prisutnima ministarka Vujović je rekla da su lokalne samouprave i ove godine na javnom konkursu Ministarstva zaštite životne sredine kandidovale dobre projekte, ističući da je pošumljavanje od neprocenjive važnosti za životnu sredinu.