Nakon što je 2. novembra prošle godine gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom u Novom Sadu potpisao ugovor kojim se Gradu Zrenjaninu odobravaju sredstva za sanaciju još jednog košarkaškog terena na otvorenom, u toku su radovi na tom terenu, u naselju “Zeleno polje”.

Ugovorom vrednim 2.000.000 dinara regulisane su sve aktivnosti na sanaciji terena, uključujući čišćenje podloge, postavljanje multifunkcionalne sportske podloge, postavljanje tabli i zglobnih obruča na koševima, bojenje postojeće košarkaške konstrukcije, obeležavanje terena i drugo što je neophodno da se teren dimenzija 28,2 h 15,6 metara u potpunosti privede nameni.

Radove na postavljanju podloge i obeležavanju terena izvode radnici preduzeća “Antas line” d.o.o. iz Beograda, koji su prošle godine realizovali sličan projekat i na košarkaškom terenu na Bagljašu, takođe zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Podloga je renomiranog proizvođača “Bergo Flooring” iz Švedske, sertifikovana od strane Svetske košarkaške federacije FIBA, a koristi se i za druge sportove.

“Centar zrenjaninskog naselja “Zeleno polje” dobija savremeni košarkaški teren na otvorenom, u nastavku naših aktivnosti koje realizujemo u saradnji s Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu. Znamo koliko su važna ulaganja u sportsku infrastrukturu, kako u onu za vrhunska takmičenja, tako i za sve naše rekreativce i decu koja žive u velikim gradskim naseljima. Verujem da će i ovaj teren, poput onog na Bagljašu, naši sugrađani iz ovog dela grada svakodnevno i u velikom broju koristiti“, poručio je gradonačelnik Simo Salapura, povodom radova na obnovi još jednog košarkaškog terena u gradu.