Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore o finansiranju i sufinansiranju rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investicionog održavanja 61 objekta predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i domova učenika na teritoriji AP Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog budžeta opredeljeno 175 miliona dinara.

Sredstva su dodeljena na osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a biće, između ostalog, izdvojena za zamenu stolarije, sanaciju sanitarnih čvorova i krovne konstrukcije, energetsku sanaciju objekata, rekonstrukciju elektroenergetskih instalacija i instalacija za zagrevanje objekata, kao i za druge radove u cilju poboljšanja uslova za njihovo korišćenje.

Sredstva su dobila i dve osnovne škole sa teritorije Grada Zrenjanina, i to u iznosima od po 2.990.000 dinara za svaku školu – OŠ “Svetozar Marković Toza” u Elemiru i OŠ “Servo Mihalj” u Mužlji.

Zahvaljujući tom iznosu, škola u Elemiru izvršiće zamenu fasadne stolarije i time doprineti aktivnostima koje Grad Zrenjanin sprovodi na poboljšanju energetske efikasnosti u školskim objektima, posebno u naseljenim mestima. Škola u Mužlji iskoristiće sredstva za finansiranje tekućeg održavanja sanitarnih čvorova.