Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode, od toga 2 sa povređenim licima i 2 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 2 lica su zadobila teške telesne i 1 lice sa lakom telesnom povredom, a pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 266.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine kretanja vozila i upravljanja vozilom pod uticajem alkohola 2 i još 2 zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i nepropisne radnje vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 31 učesnika u saobraćaju i izdato je 163 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 32 vozača, od toga 22 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 7 vozača zbog ostalih razloga. Ukupno je zadržano 10 vozača od toga 7 lica zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 3 lica zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice 1 vozila zbog tehničke neispravnosti, i 3 vozila zbog toga što nisu upisana u jedinstveni registar vozila.