Danas je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio Kajak klub “Begej”, čije su klupske i trening prostorije u zimskom periodu smeštene ispod magistralnog mosta kod Policijske uprave.

Gradonačelnik je tom prilikom, zajedno s predstavnicima Odeljenja komunalne milicije, odbrane, vanrednih situacija i zajedničkih poslova Gradske uprave grada Zrenjanina, uručio klubu gumeni čamac „Atol 6“ s vanbrodskim motorom „Merkjuri“, koji će KK “Begej” koristiti tokom treninga i takmičenja.

– Sport i zdravlje idu zajedno i upravo je Kajakaški klub “Begej” primer kako se promovišu sportski rezultati, ali i zdravi stilovi života, posebno u mlađim uzrasnim kategorijama. U pitanju je klub s dugom tradicijom, koji u poslednjih nekoliko godina beleži značajan rast, i u rezultatima i u broju članova. Posebno ističemo da imaju besplatnu školu kajaka za mlađe uzraste, što je takođe pohvalno, uz podsećanje da na teritoriji Zrenjanina imamo nekoliko besplatnih škola u različitim sportovima. Raduje nas i što u kajak klubu imaju kandidate za učešće na evropskom prvenstvu u Beogradu, ove godine – rekao je gradonačelnik, uz uverenje da će čamac koji je ustupljen klubu doprineti trenažnom procesu i bezbednosti mladih kajakaša.

Gradonačelnik je posetio i klupsku teretanu, nedavno opremljenu novim spravama i istakao značaj funkcionisanja ovog kluba.
– Postoji i interesovanje države, Ministarstva omladine i sporta, za rad kluba, jer je u pitanju jedan od značajnijih i masovnijih klubova u kajakaškom sportu u Srbiji. Zahvaljujem se na tome i rukovodstvu kluba, trenerima i deci, a nadam se da ćemo, kao grad, i u narednom periodu biti u prilici da im pomognemo – rekao je Simo Salapura.

Predsednik kluba i jedan od trenera Srđan Đorđević zahvalio se na poklonu i istakao da kampanja besplatnog treniranja, u saradnji s Gradom Zrenjaninom i Sportskim savezom grada, donosi rezultate i doprinosi masovnosti dece koja dolaze u klub.
– Pomoć Ministarstva omladine i sporta i Grada Zrenjanina nam je dobrodošla, jer smo do sada imali loše uslove za rad u teretani, a sada smo je opremili i nabavili neophodnu sportsku opremu, kako bi u budućnosti imali još bolje rezultate. Imamo ih i sada, imamo dva kandidata za učešće na evropskom prvenstvu i nadam se da će oni biti uzor i najmlađima u klubu, da još bolje i kvalitetnije rade – istakao je Đorđević i pozvao svu zainteresovanu decu da se uključe u rad kluba.

Kajak klub “Begej” ove godine obeležava jubilej – 75 godina od osnivanja i jedan je od osam klubova u gradu u kojima deca mogu besplatno trenirati i baviti se sportom. U protekloj godini tu priliku iskoristilo je 24 polaznika škole kajaka, a za klub u svim uzrasnim kategorijama nastupa oko 60 takmičara.

– Sve devojčice i dečaci koji žele da besplatno treniraju kajak, starosti od osam godina ili stariji, mogu se javiti u prostorije kluba, ispod mosta kod Policijske uprave, svakog radnog dana, trenerima Goranu Đorđeviću, Jožefu Juhasu i meni, prepodne od 10 časova i popodne od 16.30 časova ili vikendom, subotom i nedeljom, od 9 časova – rekao je Srđan Đorđević.

Poseti gradonačelnika KK “Begej” prisustvovali su i član Gradskog veća grada Zrenjanina Vojislav Arsenov, kao i predstavnici MZ “Centar”, na čijoj se teritoriji klub nalazi.