Sport – 2. Zrenjaninski maraton u organizaciji  Sportskog udruženja Maraton Tim Zrenjanin biće održan u nedelju, 29. maja 2022, očekuje se preko 700 učesnika iz 6 zemlja.

Tiim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su govorili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, član organizacionog odbora Vladimir Stanar, kao i Srđan Neškovski, iz udruženja “Maraton tim” Zrenjanin.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac rekao je da je to još jedan od dokaza da naš grad jeste grad sporta.
– Dobili smo titulu Evropskog grada sporta 2021. godine, a svim ovim aktivnostima pokazujemo da je tu titulu grad potpuno zaslužio. Organizacija SOŠOV, održanog u našem gradu, dobila je sve pohvale, kao i sednica Olimpijskog komiteta Srbije, mnoga sportska dešavanja su prisutna, a među njima sada i Zrenjaninski maraton – rekao je Santovac.

Zamenik je pozvao sugrađane da dođu i učestvuju u maratonu, posebno u Trci zadovoljstva, koja predstavlja priliku ne samo za trčanje, već i druženje.
– Naravno da sa ovim maratonom koji će se održati u Zrenjaninu stavljamo još jednu crtu o tome da smo grad sporta i da se posle Beograda i Novog Sada i u Zrenjaninu trči trka maratona u punoj dužini, što je pokazatelj da Zrenjanin ide napred, i da u svakom trenutku pokušava da podigne lestvicu i pokaže da je i organizaciono sposoban da organizuje najzahtevnije događaje – rekao je Santovac, zahvalivši svima koji su uzeli učešće u organizaciji ovako značajnog sportskog događaja u našem gradu.

 

U okviru 2.ZRENJANINSKOG MARATONA biće organizovane  sledeće trke:

 • MARATON 42.195km
 • Polumaraton 21.1km
 • Trku za osobe sa invaliditetom
 • Trku zadovoljstva 7km
 • Štafetnu trku 3x7km
 • Trku sa osmehom za najmlađe

Start: Maratona i Trke za osobe sa invaliditetom  09:00h
Start: 21km, 7km, 3x7km     

Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, zahvalila je “Maraton timu” koji je, kako je navela, pružio nesebičnu pomoć u organizaciji 9. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine.
– Takođe bih pozvala sve naše sugrađane, i one koji će trčati, ali i one koji neće, da budu na ulicama našeg grada i da svojim prisustvom uveličaju ovu sportsku manifestaciju, za koju je do sada prijavljeno oko 700 učesnika iz šest zemalja. Organizatorima želim lepo vreme i sreću u samoj organizaciji, a mi smo tu da vas podržimo – rekla je ona.

Vladimir Stanar, član organizacionog odbora, rekao je da će MaxBet 2. Zrenjaninski maraton biti otvoren u nedelju u 9 časova na Trgu slobode, kada će startovati i glavna trka od 42 kilometra.
– Startovaće i osobe sa invaliditetom, za koje smo prošle godine posebno prilagodili stazu, u 10 časova, izuzetno zanimljiva će biti i Trka sa osmehom za najmlađe, a organizujemo i Trku zadovoljstva na 7 kilometara, kao i štafetnu trku i polumaraton. Oko 15 časova biće održano proglašenje pobednika u svim kategorijama – naveo je Stanar.

Srđan Neškovski, iz udruženja “Maraton tim” Zrenjanin, rekao je da je staza koncipirana tako da ne zatvara naselja kolektivnog stanovanja i da će građani nesmetano moći da se kreću.
– Staza prolazi kroz “Malu Ameriku”, centar grada, zatim do “Lesnine”, kroz Ulicu Koče Kolarova i završava u centru, tako da ostali delovi u kojima su pretežno zgrade kolektivnog stanovanja neće biti zatvarane. Važno je i to da je staza bezbedna za trkače, biće tu policijske i medicinske službe i obezbeđenje – rekao je on, zahvalio svim građanima u delovima grada kroz koje prolazi trasa na razumevanju i pozvao ih da izađu iz svojih domova i pozdrave trkače.

 

Ukoliko niste stigli da se prijavite za neku od trka iz programa  2. Zrenjaninskog Maratona,otvorenesu  KASNE PRIJAVE!!!

Odaberite neku od trka iz programa Maratona i prijavite se na  www.zrenjaninskimaraton.rs ili na https://runtrace.net/zrmaraton2022/reg

 

Pogledajte Listu prijavljenih takmičara: OVDE

 

Startni paketi 2. Zrenjaninskog Maratona

 • Sadržaj startnog paketa maratona, polumaratona, trke zadovoljstva na 7 km, štafetne trke 3x7km i trke osoba sa invaliditetom:
 • Finišer medalja na cilju
 • Startni broj sa čipom
 • Majica:  Maraton /Polumaraton – GB3 Dryskin (funkcionalna majica) UPLAĆENA STARTNINA DO 15.05.!!! 
 •                Trka zadovoljstva/ Štafetni polumaraton/Trka osoba sa invaliditetom – T-shirt ( pamučna majica)
 • Flašica vode
 • Kesica Whey proteina
 • Čokoladica na bazi žitarica
 • Pokloni sponzora
 • Sportska torbica/potrošačka torba
 • Okrepa na stazi i cilju
 • Zdravstveno obezbeđenje na stazi i cilju
 • Rezultati (online)
 • Diploma (online)

PODELA STARTNIH PAKETA ĆE BITI U NEDELJU 29.05 NA TRGU SLOBODE ISPRED GRADKE KUĆE U VREMENU OD 07h-10:30h

Nagrade 2. Zrenjaninskog Maratona

Novčane nagrade Maraton 42km u apsolutnim kategorijama muškarci/žene:

1.mesto 20.000.00rsd

2.mesto 15.000.00rsd

3.mesto 10.000.00rsd

 

Ulice na trasi maratona se zatvaraju u 8.00 časova i biće zatvorene najkasnije do 15.00 časova. U pitanju su sledeće ulice: Trg slobode, Kralja Aleksandra Karađorđevića, Svetosavska, Nemanjina, Slobodana Bursaća, Saveznička, Petefijeva, Obilićeva, Obala Sonje Marinković, Dr Slavka Županskog (Narodnog fronta), Subotićeva, Kej 2. oktobra, Gundulićeva, Stevice Jovanovića, Đorđa Stratimirovića, Jovana Popovića, Narodne omladine, Zmaj Jovina, Đure Jakšića, Jug Bogdana, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, i potom ponovo Zmaj Jovina, Narodne omladine, Subotićeva i Trg slobode, gde je i cilj trke.