Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 2 saobraćajne nezgode, obe sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 12.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog:

1 nezgoda se dogodila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila i upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, a druga zbog nepropisne radnje vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 10 učesnika u saobraćaju i izdato je 118 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 18 vozača, od toga 9 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 8 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 9 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržana su 4 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 4 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog toga što nisu upisana u jedinstveni registar vozila.