Kajak Begej ZRklik

Sport- Od 28.do 30. aprila održan je Kup Srbije (pioniri, kadeti, juniori i seniori) i izborno nacionalno takmičenje u kategoriji juniora i seniora. Kajak klub Begej učestvovao je sa devet takmičara, četiri pionira, tri kadeta, jednom juniorkom i jednim seniorom. Najbolji rezultat napravio je Nikola Kovačević koji je u kategoriji seniora veslao u K-1 na 500m zauzevši trinaesto mesto, odnosno šesto mesto među mlađim seniorima i u K-1 1000m zauzevši osmo mestu u finalnoj trci i time obezbedio mesto u nacionalnoj selekciji za Svetski kup u Poznanu i Evropskom prvenstvu za mlađe seniore koje se održava u Beogradu krajem juna meseca.

Beatrix Orban u konkurenciji juniorki u trci K-1 1000m zauzela je četvrto mesto u finalnoj trci, dok na duplo kraćoj deonici nije uspela da se domogne finala. Bea je posle priprema u Trebinju imala zdravstvenih problema koji su je omeli da  ravnopravno konkuriše za mesto u nacionalnoj selekciji juniorki.

Zapažene rezultate napravili su pioniri  Radovan Ramljanski, Nemanja Vlatković, Marko Gojgolović i Aleksa Lalić kojima je malo falilo do finalnih trka, ali ovo im je veliki podstrek za budući rad i još bolje rezultate. Kadeti Steva Bojanić i Stefan Trubajić su pokazali dobru pripremljenost, ali nedovoljno za finale. „Treba istaći da je ovo najače pojedinačno takmičenje u svim kategorijama u Srbiji, tako da moramo biti zadovoljni ostavrenim rezultatima“- ističu iz KK Begej.