Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 2 saobraćajne nezgode, obe sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo teške telesne povrede i 1 lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 10.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: 1 nezgoda se dogodila zbog neustupanja prvenstva prolaza vozila, a druga zbog nepravilnog sagledavanja saobraćajne situacija.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 23 učesnika u saobraćaju i izdato je 128 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 18 vozača, od toga 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 2 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 13 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 4 vozača u trajanju od 12časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 9 vozila, od toga, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti i 5 vozila zbog toga što nisu upisana u jedinstveni registar vozila.