Turistička organizacija opštine Sečanj predstavila se na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Ova sajamska manifestacija još jednom je potvrdila da je najveći događaj u ovom delu Evrope, koja je privukla oko 1100 izlagača kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

 

Na prostoru pod nazivom “Sajamski salaš” opština Sečanj se predstavila sa zanimljivim sadržajima. Sajamski salaš će tokom trajanja sajma, svakog dana predstaviti neku od najinteresantnijih vojvođanskih manifestacija, na obostrano zadovoljstvo Novosadskog sajma što ima jednu kvalitetnu atrakciju koja privlači posetioce, agencije, a posebno publike koja je oduševljeno podržala ovu ideju, smeštenu u tradicionalni ambijent svakodnevnice vojvođanskih paora iz prošlih vekova.


„Opština Sečanj u okviru ovog prostora je promovisala privredne, prirodne i turističke potencijale. Akcenat smo stavili na male poljoprivredne proizvođače, prvenstveno meda i pčelinjih proizvoda. Uz to su udruženja žena prezentovala svoje rukotvorine i stare zanate uz obilje gatronomskih ukusa našeg kraja. Vredne žene iz udruženja “Krajišnik” su još jednom potvrdile da je njihov brend – proizvodi od drenjina vredan pažnje i uvek izazove veliku pažnu kod posetilaca. Na trpezi su se našle pite, štrudle i starinski domaći kolači.
Upoznali smo se sa novim trendovima u poljoprivrednoj proizvodnji i dobili nove ideje za naš dalji razvoj poslovanja. Izuzetan prostor smo dali promociji manifestacija koje se održavaju tokom cele godine u našoj opštini“, rekla je  Miljana Milošević, direktorica Turističke organizacije opštine Sečanj.